Tigerstriper

Hei søte!

Det er ingenting som er så viktig for oss på uperfektejenter som å være komfortabel med seg selv. Vi skriver ofte om oss selv eller andre jenter, og i dag skal jeg skrive om ingen andre enn mæsjææl. 

 

Jeg merker nemlig ofte selv at jeg syns det er litt enklere å leve med mine usikkerheter når jeg vet at andre jenter opplever samme ting. Sånn som sjalusi (når jenter flørter med typen), diverse kroppslige funksjoner, og hvordan kroppen ser ut. Dessverre har jenter det verste presset når det gjelder utseendet. Jeg sier på ingen måte at gutter ikke har mye å leve opp til. Det er bare ofte slik at gutter ikke trenger å støtte seg på utseendet for å få sagt det de vil si - se for eksempel på rike business-menn eller komikere. En del av dem er skalla eller feite eller gamle og jeg syns ikke det gjør noe - men det er ikke like mange damer som får respekt og blir hørt uten å ta vare på utseendet sitt i mainstream presse (en trend jeg håper snur). 

 

Så i dag skal jeg gå løs på en usikkerhet for mange jenter - nemlig strekkmerker. De fleste får dem en eller annen gang i løpet av puberteten, fordi vi vokser og strekker oss. Jeg skjønner ikke hvorfor man ikke setter mer pris på dette!

 

Du har en sunn kropp som vokser og utvikler seg. Mine strekkmerker er mest synlige på hoftene, og så har jeg noen på rumpa og på puppene. Jeg elsker dem. Jeg kan stå og se på strekkmerkene mine i speilet og bare dra fingrene over huden der hoftene mine skjøt ut en gang på ungdomsskolen. Merker på en kropp som har levd, på lik linje med arr fra barndommen. Noen hater dem, jeg elsker dem. Ser ut som at jeg har blitt klort av en tiger på sidene av magen, derav navnet tigerstriper. Og siden dette ikke er en usikkerhet for meg, vil jeg gjerne vise strekkmerkene mine stolt fram til dem som ikke er fullt så glad i dem!

 

Til sist vil jeg bare si - kjære deg. Kjære jente eller gutt som leser dette. Slutt å være så kritisk til deg selv. Du har fått en kropp, og så lenge den fungerer fint til det du trenger den til, er den okei. Alle er forskjellige, og det er jo egentlig ganske fantastisk. Syns ikke du? :)

Elise

Stikkord:

6 kommentarer

t

09.09.2012 kl.16:36

shit. dere imponerer stadig. jeg har store, store komplekser for strekkmerkene mine. tror en av grunnene til det er at de er på låret. hadde det vært på puppene (f.eks) så hadde det vært et tegn på at jeg hadde fått større pupper, som er i dagens samfunn en positiv ting. å få store lår? ikke så kult. skulle ønske jeg kunne elske strekkmerkene mine på samme måte som deg. hvordan har du klart det?

uperfektejenter

09.09.2012 kl.18:06

t: Jeg har også store lår med strekkmerker! Elsker dem. Det beste tipset jeg kan gi deg, er å tenke på at kroppen din er hel, den er sunn og den utvikler seg. Utvikling er blant annet at man får større lår eller hofter eller rumpe eller mage, og det fører til strekkmerker - et tegn på at du vokser. Det er også viktig å huske at kroppen din trenger ikke passe inn i samfunnsnormen for å være vakker - jeg elsker store lår og det gjør kjæresten og venner også! <3

Mia the Mua (Spectra)

09.09.2012 kl.19:22

takk for at dere er gode forbilder <3

O

09.09.2012 kl.20:36

Dere er helt fantastiske og imponerer hele tiden. Godt med litt ekte girlpower!

Blogglusa

10.09.2012 kl.20:20

Har faktisk ingen strekkmerker, men får sikkert (håper jeg ikke er ferdigutviklet, for å si det sånn). Egentlig tror jeg ikke jeg kommer til å hate dem, eller elske dem. Jeg kommer kanskje til å bli litt flau når jeg går i bikini, men hallo(!?), alle har dem (nesten), så jeg skal tenke: Hva er det store problemet? Ja, for hva er det store problemet? Ingenting egentlig...haha

Takk for at dere tar opp så mye som jeg aldri i verden hadde tenkt på. Dere har jo noe nytt nesten hver dag, og det er utrolig fantastisk. Dere burde bli berømt for deres store sympatiske gode snille kjempende hoder. :D:D:D:D

(hodene deres er ikke store, men altså...dere skjønner sikkert...ehe)

J15

10.09.2012 kl.21:14

Savner litt tigerstripene mine jeg :c hatet dem når de var syelige, men nå skulle jeg nesten ønske jeg så dem.. Nå er de dekekt med hundrevis av arr.. Vanskelig å se hva som er sår og hva som er strekkmerker.. Genialt innlegg anyway c:

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits