"Hvordan er det å være forelsket i en jente?"

Jeg må bare få det ut. Det er et sett med spørsmål... som jeg bare er så lei. De er stilt med alle mulige gode intensjoner, det vet jeg. Og selvfølgelig er det godt å være åpen og nysgjerrig! Men det er også utrolig naivt, og lager en stor avgrunn mellom heterofile mennesker og homofile mennesker. Oss og dem. Jeg er lei. Jeg vil bare at alle skal behandles likt. 

 

"Hvordan føles det å være forelsket i en jente?"
"Hvordan er det man har sex med en jente når man er jente?" 
"Gjør lesbiske par det samme som heterofile par?"


Da jeg gikk i åttende klasse var jeg forelsket i en jente. Hun var søt, snill, vi lo mye sammen og hadde det fint. Vi holdt hender, kysset, koste. Det føltes helt likt ut som det gjør når jeg forelsker meg i en gutt. Hvorfor skal kjønn være så utrolig viktig?

 

Å tro at lesbisk/homofil sex er noe utenomjordisk og annerledes fra heterofil sex er feil. Jeg tror mye av grunnen til dette er det grusomme fokus vi har på det mannlige kjønnsorgan. Man har ikke sex før det er pikk og fitte. Man mister heller ikke jomfrudommen før man har blitt penetrert av en pikk. Jeg liker ikke dette synet. Når du har hatt seksuell kontakt med noen, vel, da er du ikke jomfru lenger. Samme hva dere gjorde. Til heterofile jenter og gutter - hva gjør dere i senga? Er det helt utenkelig å ha sex uten pikk? Nei. Man kan fingre, runke, slikke, suge. Newsflash: Det kan skeive mennesker også. Det er også mange mennesker som lurer på hvilken legning jeg har, og skal jeg være skikkelig pirkete, så kan jeg svare panfil. Jeg har aldri brydd meg særlig mye om kjønn, og det er akkurat det denne legningen står for. Jeg forelsker meg i et menneske, ikke kjønnsorganet deres. Seksuelt tenner jeg mer på gutter, men jeg tenker aldri at den neste kjæresten min kommer til å se sånn ut, eller være gutt/jente. Det er ikke naturlig for meg. Jeg syns heller ikke mitt eget kjønn er så viktig. Jeg er godt fornøyd med å være jenter, mistrives ikke, men jeg kan helt fint gjøre gutteting uten at det er så big deal. Håret mitt er kort, noen ganger vil jeg ha på meg sminke, andre ganger gidder jeg ikke shave alt av hår, og jeg elsker at jeg har pupper.

 

Jeg driter i hvilket kjønn du har, hvilket legning du har eller hvordan du vil kle deg. Er du hyggelig mot meg, så er jeg hyggelig mot deg. Sex er sex. Ha litt fantasti. Kjærlighet er kjærlighet, uansett hvordan man ser ut nedentil.

 

Elise

Stikkord:

16 kommentarer

Vondergeist, Spectra

12.07.2012 kl.14:34

utrolig bra skrevet! å jeg er så enig! man forelsker seg i personligheten og mennesket fremfor kjønnet.. ;)

Jenny

12.07.2012 kl.16:42

Jeg vil ikke si at det føles helt likt med jenter som med gutter, fordi hver gang du forelsker deg er det en helt ny forelskelse. Man obsesser over det man liker ved en person, enten det er digge pupper, et fint smil, latteren, eller den fine lille fordypningen under nakken. Ingen av mine forelskelser har vært like. Heldigvis.

Mathilde (Glitre)

12.07.2012 kl.17:05

helt enig!

uperfektejenter

12.07.2012 kl.17:29

Jenny: Joa, men det er jo fordi kjærlighet aldri opptrer likt, ikke fordi det er forskjellige kjønn. :)

johanne

12.07.2012 kl.18:23

takk for dette innlegget.

Marte Isaksen

12.07.2012 kl.18:29

Dette var flott!

Øyvind

12.07.2012 kl.18:53

Du kan få sagt det! :)

Intrige

12.07.2012 kl.21:33

Jeg er så enig med deg, og jeg ser egentlig ikke poenget i å spørre. Lurer man, google det. Google har alt.

Bare tenk om noen hadde spurt de samme spørsmålene til en hetrofil person, hvordan hadde det virket? Hvorfor er det pluttselig lov når det gjelder homofile/evn.t Bifile? Jeg irrterer meg litt over det..

uperfektejenter

12.07.2012 kl.22:01

Intrige: Ja, og det er jo poenget mitt :) Det er jo, som du påpeker, ingen jenter som spør GUTTER hvordan det er å være forelsket i jenter. Mange gutter kan jo også svare på det! :) Det er dumt at man gjør sånn forskjell på folk, der er det grobunn for mange fordommer, dessverre...

Elin

12.07.2012 kl.22:47

Helt enig med det du skriver i innlegget!

PS!

Tusen takk for denne flotte bloggen! Jeg har lest den nå i et par uker, og jeg elsker den! Mye variert og informerende stoff! Har sittet flere ganger og fnist for meg selv av deres små kommentarer innimellom. Dere gir meg nye perspektiver og holder det på et menneskelig nivå, så alle kan skjønne det. Takk for at dere er så ærlige i det dere skriver om, fortsett sånn!

Johanne K

13.07.2012 kl.01:37

veldig enig i kommentaren over, gleder meg alltid skikkelig til å lese bloggen deres! :)

Henriette K.

13.07.2012 kl.05:22

Veldig bra innlegg, som vanlig! Mange har spurt meg om det samme spørsmålet, og det irriterer meg at mange ikke skjønner at (som du skrev) kjærlighet er kjærlighet, uansett hvordan man ser ut nedentil ^^

Blogglusa - du blir ikke kvitt meg så lett

14.07.2012 kl.14:58

Ikke mange er så flinke til å ikke bry seg om det som deg, og det beundrer jeg deg for. Stå på, med bloggen og alt. Elsker å lese den :)

uperfektejenter

14.07.2012 kl.19:02

Blogglusa: Takk! Det er hyggelig å høre. :)

Christine

15.07.2012 kl.04:47

Utrolig bra skrevet! Kunne ikke vært mer enig.

Amalie

16.07.2012 kl.13:32

Elise Elise!! Du er favorittmenneske mitt! du får satt ord på alt jeg har slitt med å formidle til andre! Aldri slutt å blogge, vet ikke om du aner hvor mye det hjelper andre! Love you

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits