Hva jeg har lært på Skeive Dager!

Hei og hopp! Her kommer enda et skeivt innlegg, om hva du kan få med deg på Skeive Dager!

 

Kondomer, slikkelapper og glidemiddel:Kjønnssykdommer kan smitte på alle mulige måter, og derfor er det viktig å ha ordentlig beskyttelse. Glidemiddel er også fint å ha fordi man kan få rifter og sår hvis man ikke er fuktig nok i skjeden, eller vil ha analsex.

Slikkelapper er det få som har hørt om før de er innom skeive dager, men det burde bli mer utbredt. Kjønnssykdommer smitter gjennom både oralsex og rimming (slikking av rompa). Du kan få hiv, herpes, hpv, gonorrè, klamydia, syfillis og hepatit B. At noen av disse sykdommene er vanskelig å få gjennom oralsex/rimming, betyr ikke at det er umulig. (Du kan lese mer om dette HER)

 

Quizer:Helseutvalget hadde både kondomer, slikkelapper, glidemiddel, brosjyrer og QUIZ! Quiz er veldig utbredt på Skeive Dager (jeg husker hvertfall fem) og dette var den beste og mest kreative jeg kom over. Man skulle spinne på lykkehjulet, og så fikk man et tema. Dette temaet fikk man et refleksjonsspørsmål rundt, og spørsmålene kunne være fra "Hvor mange sexpartnere har du hatt de siste seks månedene?", "Hva syns du om å blande rusmidler og sex?" eller "Ville du insistert på en kondom om noen sa nei?" 

 

Ikke bare enkle ja/nei-spørsmål, men refleksjon. Det er fint å få noe å tenke på, og lære litt på veien. Etter at jeg hadde blitt gjennomquiet, fikk jeg premie og brosjyrer:


En om menn som har sex med menn, og kvinner som har sex med kvinner. Selv om denne primært gir informasjon for disse gruppene, så kan jo jeg ha oralsex og analsex med Marcus, og derfor er det også lurt for kvinner som har sex med menn å lese denne. 

 

Testing av sykdommer:


På Olafiaklinikken kan du teste deg for kjønnssykdommer. På Skeive Dager kan du ta en hivtest (blodprøve), og jeg syns det er flott at de gjør testing av kjønnssykdommer mer synlig. Det er ikke alle kjønnssykdommer som har symptomer, så alle som er seksuelt aktive burde sjekke seg. Trykk HER for å komme inn på Olafiaklinikkens hjemmeside. 

 

I tillegg møtte vi også på PION (Prostituertes Interesseorganisasjon i Norge), NOAH, LO, LLH (Landsorganisasjonen for Lesbiske, Homofile, Bifile og Transpersoner), Likestillings- og diskrimineringsombudet, og det alltid kule ungdomsområdet! Skeiv Ungdom har i flere år hatt sitt eget område for ungdom, sånn at unge skeive har et sted å gå. Det syns jeg er fantastisk fint, og jeg stakk innom der i går, fikk dessverre ikke tatt noen bilder. Anbefales på det sterkeste, om du er skeiv eller ei. 

 

Var du innom Skeive Dager eller Paraden?
Hva syns du? :)

 
Vi koste oss hvertfall masse! :) 

ELISE 

Stikkord:

10 kommentarer

- Ella Petronella -

30.06.2012 kl.21:04

hurra. du skriver bra, elise! dette liker jeg. Jeg gikk i paraden. :) fikk ikke sett deg da... det var trist..

SaraGR

30.06.2012 kl.21:26

Bra skrevet! ;))

Vondergeist, Spectra

30.06.2012 kl.22:29

denne bloggen var morsom, og ikke minst kult skrevet! hurra for en blogg jeg vil følge :)!

uperfektejenter

30.06.2012 kl.22:36

Vondergeist, Spectra: Tusen takk! :D

elisebaadal

30.06.2012 kl.22:53

Nei jeg var ikke der :-)

♡ Rita W

30.06.2012 kl.23:35

Ser ut som du har hatt en veldig interessant dag! :)

Karoline

01.07.2012 kl.00:59

Awesome at dere har vært på skeive dager!

Hadde jeg vært i Oslo, hadde jeg så gått! :D Jeg vil gjerne legge til en "sykdom" du kan få ved oral-og analsex: HPV (Humant PapillomaVirus)

Det er viruset som gir kjønnsvorter, det finnes flere forskjellige typer. Noen gir bare vorter, og noen er litt stygge, det er de som kan gi livmorhalskreft. Det kan også gi kreft i strupen - så kondom ved oralsex er en veldig god idé!

- Karoline

PS: Du kan ha viruset uten å vite det. Sikker sex <3

PPS: Kan dere få en mann til å skrive om hvordan menn opplever å ha sex med kondom, og hvordan vi kan gjøre det enda lettere for dem å bruke det?

uperfektejenter

01.07.2012 kl.01:34

Karoline: Takk for en fantastisk kommentar! Trodde jeg hadde skrevet HPV, men der tok du meg :) Forslaget ditt var utrolig bra, og om jeg finner noen som har lyst til å skrive om det skal du ikke se bort i fra at det skjer! :) Igjen, takk for en superflott kommentar!

Matmah

01.07.2012 kl.12:23

Jeg elsker åpenheten på denne bloggen!

Julie

01.07.2012 kl.14:12

Vært i parken hver dag! også gikk jeg selvsagt i paraden :) elsker skeive dager <3

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits