Mine apps

Hola bitches.

Jeg kunne skrevet et innlegg om hvor mye jeg har kost meg i sola, og lagt ut bilder som dette:

Men det har jeg vel strengt tatt gjort ganske mange ganger, og jeg er ikke den eneste. Så i dag vier jeg en post til teknologien! 

De fleste koser seg med sine smartphones og prøver ut forskjellige applikasjoner. Man finner etterhvert apps som blir favoritter, og i dag vil jeg vise dere mine! :) Til android, da. Iphone/pod suger. 

 

1. Spill

Nyan Cat: Lost in Space, Nyan Cat: Jump og Bubble Shoot er spillene jeg spiller mest. Ikke særlig komplisert, og helt greit om du vil at tiden skal gå litt fortere. De to første handler om overlevelse - du skal få nyan cat så langt som mulig. I det første spillet skal du fly, i det andre skal du hoppe. Bubble shoot er et puzzle-spill, hvor spillets mål er å få bort alle boblene. Du trenger tre eller flere bobler av samme farge for å få bort bobler. Vanskelighetsgraden stiger stadig, og det er tre verdener, med over 200 baner. Greit mye å gjøre, med andre ord.
Kan også anbefale Wordfeud og Draw Something, men der må du ha internett-tilkobling så det er ikke like greit på farta. 

 

 

2. Kamera

Min Android (den jeg kjøpte rundt jul) har et kamera med rundt åtte megapiksler. Dette tilsvarer et vanlig digitalkamera, og med riktig lys syns jeg bildene mine blir riktig så fine. Men med en smartphone har du jo muligheten til å redigere bildene... Med apps. 

 

Der har jeg også tre apper jeg vil anbefale. Picplz (som stenger 3.juli, skynd dere å bruke den før den tid), PicsArt og Gifboom. Jeg bruker også instagram litt, men det suger balle kvalitetsmessig og er bare for sosiale grunner. Anbefaler altså IKKE instagram for android (har du en iPod skjer det ikke noe med kvaliteten siden den allerede er kornete, men hvorfor halvere kvaliteten på et greit bilde? I don't get it)

 

Picplz bruker både Anna og jeg, så dere ser redigeringen der i de fleste innleggene våre (det øverste bildet har et filter fra picplz). Verken jeg eller Anna retusjerer særlig mye, så en enkel app med mulighet til å endre utsnitt og bruke rammer eller fine filter er alt vi trenger. Dessverre skal den stenge snart, og derfor prøvde jeg meg på

Picsart. I starten var jeg skeptisk (har hatt denne appen lenger enn picplz, men ikke brukt den) fordi den virket fjollete og altfor komplisert. Men nå som picplz legger ned ga jeg den en sjanse, og det angrer jeg ikke på! Man har utrolig mange flere muligheter - popart, svart/hvitt, sepia. vintage-effekt, lomo, rammer, overlegg (lys og teksturer), pluss at man kan redigere contrast/brightness og saturation. En slags mini-photoshop, i mine øyne. Det som gjorde meg positivt innstilt til PicsArt til slutt, var muligheten til å lage kollasjer. Jeg har prøvd meg i photoshop, men jeg får ikke til å sette sammen bilder av forskjellige størrelser. Det er derfor ganske deilig å kunne velge ut bildene jeg vil sette sammen, og så kunne forstørre dem eller flytte dem inni plassen de har tildelt på bildet. Mitt første resultat ble slikt: Jeg ser virkelig fram til å bruke PicsArt mer. De gjør det så enkelt å gjøre ting fint og greit.

GifBoom. Denne appen gir deg muligheten til å lage enkle gifs på mobilen din! Utrolig greit, du slipper vannmerker og rare websider. Her er et eksempel:

Photobucket Som dere ser, blir gif-en hakkete. Det er fordi du setter sammen bilder du tar, så med mindre du gjør alt i slow-mo og er veldig nøye, så kan kameraet gå glipp av en bevegelse eller to. Alikevel en søt liten app som gjør gif-er litt enklere. 

 

3. Nyttig

Her vil jeg anbefale Trafikanten, Let Me Sleep og 7-Eleven/Narvesen

 

Trafikanten på farta er utrolig praktisk når du lurer på hvordan du kommer deg kjappest fram i kollektivtrafikken, om bussen din er i rute, eller du er litt lost og trenger å komme deg hjem (men her må du som regel bruke mobilt nettverk, da). 
 

Let Me Sleep er en app hvor du kan bestemme når telefonen din skal stå på lydløs. Om du er litt glemsom og har opplevd at telefonen ringer i timen mer enn en gang, kan det være greit at mobilen skrur av lyden på egenhånd. Eller om du som meg, blir ganske gretten om noen vekker deg midt på natta, da kan Let Me Sleep skru av lyden til et satt tidspunkt. Min nattesøvn har blitt mye bedre etter at jeg skrudde på Let Me Sleep mellom elleve og sju i ukedager. Hallelujah for automatikk. 
 

Appene til 7-Eleven og Narvesen er også praktiske å ha, fordi du kan få greie tilbud og ha styr på kaffekort e.l. der inne. Så du slipper at du har glemt eller mistet kortet ditt, for du har det jo på mobil! På Narvesen sin app er det i tillegg sånn at når du har stemplet kortet en viss mengde ganger får du verdikuponger eller premier. I tillegg kan du få en bursdagskupong fra både 7-Eleven og Narvesen, som er praktisk om du skulle være sulten på bursdagen din (tror nemlig du får boller og brus. Kan si ifra når bursdagen min har vært). Deli De Luca har også en slik app, men de er virkelig bare utrolig dårlige på å oppdatere den, og tilbudene du finner der er ikke eksklusive - du finner dem i butikk også. På Android fungerer ikke Deli De Luca-appen engang, den er bare helt tom. 

 

I tillegg til disse, har jeg jo facebook, youtube, twitter og blogg.no på mobilen. Ganske hendig, men ikke noe nytt. Det var de appene jeg ville anbefale i dag, legg gjerne igjen en kommentar med hva du syns om appene eller andre apper du syns er bra! :)

 

Elise

Stikkord:

2 kommentarer

Blogglusa - du blir ikke kvitt meg så lett

24.06.2012 kl.19:12

Bra og nyttig innlegg, men jeg har dessverre ikke touch mobil.....enda :( Jeg vil ha

Merethe

24.06.2012 kl.19:56

Her var det flere jeg kunne tenke meg å prøve :-) Blant annet Let me sleep var veldig smart!

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits