FOR MYE KROPPSHÅR

Dere husker kanskje at jeg for en liten stund siden bestemte meg for å gå ut med ubarberte legger. Etter at jeg skrev det innlegget bestemte jeg meg for å satse høyt, og slutte å barbere meg på hele kroppen for en liten periode. Vel, for noen uker siden var denne perioden over, og jeg var klar til å ta fatt i barberhøvelen igjen. Det var da jeg innså det frykteligste, grusomste - BARBERHØVELEN MIN ER BORTE!!
I tilnærmet panikk stormet jeg bort til nærmeste butikk, bare for å innse at JEG IKKE HADDE RÅD TIL EN NY!!?!??!?!?!??!????!?!?!! Jeg lever nemlig kun på stipend, men det viste seg at man ikke får stipend i juni, altså hadde jeg hundre kroner å leve på frem til august.

 Og det fikk meg til å tenke litt. Mange feminister bruker jo dette som et argument: Tenk på hvor mye penger vi jenter må bruke på å barbere oss på leggene, under armene og på fitta, kun for å leve opp til samfunnets skjønnhetsidealer! Jeg er jo enig i dette argumentet, det er latterlig at vi må bruke så mye penger på noe som både er helt unaturlig og som kun gjelder for jenter, men jeg har aldri sett på det som et alvorlig problem. Vi har jo råd, liksom. Men neida. Nå har jeg ikke gått med singlet på tre uker, selv når det har vært varmt, jeg blir seriøst ubekvem av å se på meg selv i speilet, og jeg har ikke råd til å forandre på det. Jeg veit at samfunnet har skylda, og veldig ofte klarer jeg å være komfortabel med meg selv uansett, men ikke nå har jeg ikke noe valg. I det siste har jeg derfor kompensert med å alltid ha på meg linser (ikke briller), sminke og så fine klær som mulig, samt alltid nyvasket hår og nydusja kropp. Det har egentlig vært ganske fint å pynte meg på den måten, men jeg hater å være naken, jeg føler meg ekkel og i dag begynte jeg å gråte fordi jeg endelig hadde fått nok penger til en barberhøvel, men måtte bruke dem på p-piller i stedet. Jeg vurderte til og med et øyeblikk å kjøpe barberhøvel i stedet for p-piller. Jeg er så desperat.

 

(Det er et annet poeng, jenter må ikke bare bruke unødvendig mye penger på å fjerne naturlig kroppshår, de må også svært ofte ta ansvar for prevensjon.)

 

Nei, dere får ikke noe bilde ala dette

 

Jeg er rett og slett ikke sterk nok. Det eneste jeg kan si er at noe er galt med samfunnet når en jente vurderer å bruke penger på barberhøvel i stedet for prevensjon, fordi hun føler seg så ufattelig stygg med naturlig kroppshår.

 

Nå har jeg fått penger av moren min til barberhøvel (hun forsto min smerte), men frem til jeg får kreket meg tilbake til butikken, får jeg sitte her, da, med armhulehår på over en centimeter, og prøve å være litt bittert imponert over hvor genial den idéen egentlig er - å spille på unge jenters usikkerhet for å tjene penger. Mye penger. Våre penger. Han (let's face it, det er nok en han) som står bak, er en heldig jævel, og det mener jeg bokstavelig talt.

 

Anna

Stikkord:

7 kommentarer

Mad Mullah Hastur

15.06.2012 kl.22:00

Hår under armane kan jo vere riktig så sexy på den rette jenta. I mi erfaring, iallefall.

Øyvind

15.06.2012 kl.22:21

Helt enig i det du skriver. Likestilling er likestilling, liksom.

mew

16.06.2012 kl.03:11

Ett lite tips: napp hårene under armene. Det tar ikke så mye lengre tid, og det er på ingen måte så smertefullt som folk skal ha det til. Og FYI, det er eneste plassen jeg fjerner hår! Og jeg er ikke feminist:)

kaninhjerte

16.06.2012 kl.10:17

Vi må også bruke masse penger på bind og tamponger. Noe som plager meg litt, for det er ikke vår feil at vi er født med det.

uperfektejenter

16.06.2012 kl.10:28

kaninhjerte: Helt enig!! Rød Ungdom er forresten for gratis bind og tamponger ;)

kaninhjerte

16.06.2012 kl.12:10

Hehe, det vet jeg. Men holder fortsatt med Sosialistisk Ungdom ;)

Aaarrrggg!!!

16.06.2012 kl.19:19

Kunne ikke vært mer enig! Selv napper jeg - som mew skrev - håret under armene. Det gjør ikke vondt i det hele tatt. Det er vondere å nappe øyenbrynene synes jeg. Og ja, jeg napper øyenbrynene, men det gjør jeg fordi jeg vil - ikke fordi det er krevd eller fordi folk ser rart på meg hvis jeg ikke gjør det. Det er det jeg ikke liker med barbering: at det er krevd!

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits