Din tur, Lola!

Noen ganger hater jeg meg selv nesten like mye som jeg hater verden. Da går jeg som oftest ut. I dag endte jeg opp på en huske.

Jeg var ute i nesten tre timer, tenkte på alt og ingenting, smilte av hvor lokalt allting er på tettstedet der jeg bor, håpet på å ikke møte gamle fiender, og spesielt ikke gamle venner. Jeg snakket i telefonen med det beste mennesket jeg veit om og så på skyene.

Og jeg skulle ønske at dette innlegget kunne konkluderes med at det hjalp, at jeg er fin og du er fin og at alt går fint. Jeg skulle ønske at jeg kunne gi råd til andre som er i samme situasjon, være et forbilde. Men akkurat nå har jeg nok med meg sjæl, skole, og Bieberkonsert i morgen(!!)

Men det betyr ikke at jeg ikke vil hjelpe. Derfor spør jeg heller dere:
Hva gjør du, du som leser dette, når det du ser i speilet ikke lever opp til forventningene, når alt blir feil og ekkelt og teit? Har du noen råd? Vil du dele dine erfaringer?
Kommentér gjerne under, eller send en mail til uperfektejenter@gmail.com hvis du har noe å fortelle, men ikke vil at hele internettet skal se det.

Jeg vil hjelpe, men akkurat nå føler jeg at jeg kan gjøre det mye bedre ved å lytte enn å snakke.

Nå er det din tur, Lola. Jeg gleder meg!

Anna

12 kommentarer

Anonym

30.05.2012 kl.09:14

Når jeg blir trist og lei og jeg ikke vil noen ting lenger: da legger jeg meg under dyna, lukker øynene og tenker, etterhvert, det kan være alt fra 5 min til en halv time til flere timer, går det over og ting virker mer positivt. :)

***

30.05.2012 kl.14:27

Jeg pleier å trene. Ikke i et klamt treningsstudio, men ut i skogen! Slik får jeg adrinalin og selvtillitt. Når jeg kommer hjem ser livet mye finere ut :)

Ellers så funker det alltid å høre på Harry Potter lydbok ;)

30.05.2012 kl.14:54

Hvis det er utseende du føler deg misfornøyd med, så gå på google, søk på stygge folk og sammenlign de med deg. Det pleier å hjelpe for meg :)

gamla^^

30.05.2012 kl.15:30

når jeg føler det sånn er jeg så dum at jeg kutter meg selv, burde nok heller prøve å trene ellernoe ja...

anonym

30.05.2012 kl.18:25

når sirkelen av bekymringer går i stå på de dummeste og minste tingene vil jeg bare skirke, men tør ikke fordi naboene kan høre meg.

marie.

30.05.2012 kl.22:44

i går innså jeg helt plutselig hvor sykt mye negativt jeg hadde tenkt om meg selv de siste dagene og at jeg hadde kommet inn på en sånn ond ekkel spiral som endte i at jeg burde gå og legge meg og aldri stå opp igjen fordi jeg er stygg, feit og talentløs. og da jeg skjønte det, så ble jeg litt sånn shit, hvordan kan jeg faktisk mene noe sånt om meg selv omg. det startet liksom med at jeg ikke digga lårene mine så veldig og eskalerte til at jeg ble typ 110% verdiløs, og da bare oj wow det stemmer jo faktisk ikke og da ble ting bedre med en gang. fint å dra på kickboxing etterpå sånn at jeg kunne se skikkelig lenge på den flate magen og de passe store pupppene mine, og ikke de store lårene mine(som er dekket av løse bukser, føkkjess). så ja hei dette ble langt og sikkert stavefeilete men jeg skriver på iphone og burde legge meg og dette er jo en uperfekt blogg så idgaf

Nimrat

31.05.2012 kl.00:06

Når jeg ser meg i speilet vil jeg dø. Nuff said.

Tora

04.06.2012 kl.22:57

Hvis jeg føler meg crappy, sånn utenom speilbildet, så hjelper det å få unnagjort noe. Det kan være hva som helst egentlig. Trene, gjøre lekser eller rydde på rommet som du har tenkt mange dager at du skal gjøre. Nike: "Just do it!" da vil du se at humøret stiger:)

Hvis jeg føler meg skikkelig stygg en dag og hater det jeg ser i speilet prøver jeg og huske alle komplimentene jeg har fått fra mennesker jeg er glad i og som er glad i meg. Jeg er også ganske selvironisk. Jeg kan le av meg selv en dag og tenke: "Oi, idag så jeg ikke så fresh ut gitt", uten at det gjør noe skade. Jeg har også sluttet å sammenligne meg selv med andre, og jeg merker forskjellen utrolig godt.

Hvis man ikke sammenligner seg med andre jenter, husker at man er unik og fantastisk slik man er, smiler og gjøre det man blir glad av å gjøre, så tror jeg det er et veldig bra utgangspunkt altså:)) Det har iallefall hjulpet meg!

Åshild

08.06.2012 kl.13:50

Hei! Når jeg er trist og lei meg, går jeg bort til hunden min, som er en stor, flott og klok groenendael (google den, de er så fine!). Jeg forteller henne alt, men trenger ikke si det høyt. Det er nok at jeg ser henne inn i øynene - hun forstår. Dyr er utrolig kloke, en burde virkelig ikke undervurdere deres healende kraft. Prøv det neste gang! :) Klem!

Anonym

08.06.2012 kl.18:07

Hei, fann bloggen deres via Aftenposten :) Når eg føler meg som den styggaste, mest einsame og mest utafor personen i heile verda, synes eg det hjelper å tenke på alle som er glad i meg (Familie, gode vener, Gud osb.) Dei elsker meg jo for den eg er, uansett! Eg er kristen, så å lese i Bibelen synes eg også hjelper veldig, slik at eg kan innse at det er innsida som teller mest.

Alle menneske er unike, og like mykje verdt!

Intrige

08.06.2012 kl.21:21

Jeg hadde en periode for en stund siden hvor jeg ikke klarte noen ting. Jeg kom meg ikke på skolen, klarte ikke å gjøre sangtimene som jeg endte opp med å gi opp på, gjorde ikke lekser, jeg bare satt hjemme og så meg i speilet. Jeg var opprørt og stresset og lei meg. Det var nå heller en depresjon og jeg endte opp med å ta kontakt med barne-og-ungdoms psykiatrien i byen min. Og det hjalp, det eneste jeg trengte var en å snakke med som sa: Dette er helt normalt.

Selv om det du opplever er gange normalt, vi undres over framtiden: Hva skal det bli av meg? Hvorfor er jeg sånn? Jeg klarer ingenting. Altså, jeg tror det er en del av prosessen av å vokse opp, som vi er snart ferdig med, tror jeg.. Bli kjent med sitt dårlige selv, også gjøre noe med det. Og det finnes ikke en bedre kur enn å vite at det er mange andre som opplever likedan, og som har kommet seg ut av det og som har klart seg fint. Det kan være mora di om så. Bare det er noen og få det ut med.

Når jeg føler meg fæl sminker jeg med, så jeg blir vakker, da ser jeg meg i speilet igjen og smiler. Da føles det mye bedre. Og hør på glad musikk mens du sminker deg, mime til speilet, det funker alltid. ;D

Maja

25.10.2012 kl.18:31

Jeg pleier å gråte. mye. og helst skrike en del. etter dette synes jeg det beste er å sette ord på følelsene mine på et papir, uten å tenke på at det skal bli et vakkert resultat (det hender det at det blir det likevel) ofte ringer jeg også min beste venn og hun tar med Ben and jerrys til meg og sier at jeg er vakker hvis jeg synes jeg er stygg eller tilbyr seg å kastrere ham hvis en gutt har vært slem mot meg. Det er også fryktelig deilig å bare løpe og løpe og løpe til du er helt utslitt, og har havnert på et helt nytt sted. Jeg liker også å begrave alle sorgene mine i hardt arbeid.

Alle disse triksene funker det bare på kortvarige sorger. Det beste tipset jeg har mot depresjon: ikke la sorgarbeidet gå så langt at du slutter å fungere. Uansett hvor lite lyst du har til å gå på skolen eller bursdagen til venninna di, gjør det! det er ingen annen enn deg selv som kan få deg ut av dine sorger, ingen annen som kan plukke deg opp. det dummeste man kan gjøre er å begrave seg i sorgene sine og la dem ta over deg. det er mye snakk om viljestyrke! Lykke til Anna, og håper du har det litt bedre i dag!

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits