Du er et menneske

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sett på meg selv og tenkt disse tingene. Noe er for smått, noe er for lite, ikke langt nok, ikke kort nok. Jeg husker jeg tok en test for å finne kroppsformen min - jeg er en kjegle. Kan dere se for dere meg som en kjegle? Ser litt dumt ut. Og som med alle disse testene, fikk jeg ikke bare en form, jeg fikk tips om hvordan jeg kunne få fram de "gode egenskapene" mine, og skjule de "dårlige". De sa at som kjegle var det vanlig at jeg skammet meg over lårene mine. Der tar de feil. 

Det er ingenting jeg elsker så mye som lårene mine! Jeg vet at mange jenter er usikre på lårene sine, fordi de er for tykke, disser, har appelsinhud eller lignende. Mine lår er ganske store (syns nå jeg), men de er helt fantastiske! Overgangen fra lår til legg får lårene mine til å se trekantet ut, og jeg syns det er stilig. Jeg har sluttet å bry meg om at lårene mine buler ut når jeg sitter (ja, jenter, dette er helt normalt), og om strekk-merkene jeg har fått (syns faktisk de er ganske fine). Marcus (my boyfraaan) syns at testen jeg tok var bullshit, for han liker lårene mine ganske godt han også, og det samme sier jentene mine. Men det spiller ingen rolle hva de andre sier, for jeg må være fornøyd med hva jeg ser selv. Det handler om hva jeg føler når jeg ser meg selv i speilet.

 

Det er nettopp det som er problemet. Du har ingen større fiende enn deg selv. Ingen er mer kritisk, ingen ser flere feil enn det du gjør i speilet. Alle kropper er forskjellige, og vi er alle vakre. Se på deg selv i speilet og finn alle de gode tingene. Nei vel, du har kanskje ikke de fantastiske krøllene til Siri, eller de lange, slanke beina til Agnes, men har du lagt merke til hvor vakker du er når du smiler? Hvor glade alle rundt deg blir av å se deg le? For det gjør de. Det finnes ingenting så vakkert som en jente som elsker seg selv, som vet hvor vakker hun er og hvor mye hun er verdt. Ikke bare utseendet, men personlighet og utstråling. Så se deg i speilet. Prøv å se hva jeg ser. Jeg ser en fantastisk vakker jente. Et menneske, ikke en form. Det burde du også.

 

Elise

7 kommentarer

Flammefugl

19.05.2012 kl.00:36

Bøyer meg i støvet for dere! Takk for nok et kjempeinnlegg!

19.05.2012 kl.09:16

det er faktisk sykt sånn selvtillitsløft å lese denne bloggen! Elsker elsker elsker denne bloggen! hurra for dere to, flotte mennekser selvom jeg ikke kjenner dere en gang!

Marie

19.05.2012 kl.19:37

jeg skjønner ikke hvorfor denne bloggen ikke er på 1.plass! utrolig fint skrevet, denne bloggen gir deg utrolig god selvtillit! de andre toppbloggerene er så pene, og får deg bare til å tenke: "hvorfor er ikke jeg så pen?"

Intrige

08.06.2012 kl.21:31

Jeg har jobbet med en sang lenge, har ikke klart å komme på mer i melodien, men noe av sangteksten går slik:

"Du sa at: Du er ikke høy nok.

Og du har for liten kropp.

Men du spurte ikke meg om hva jeg synes om deg."

Det er en djevel i alle jenter, ofte er det fett, men det kan godt være det å mene man er for liten og tynn og formløs. Men det er alltid noe som gnager, noe er alltid feil. Jeg pleier å se at det er fett på innsiden, andre ser det egentlig ikke, men kan jeg gjør. Og jeg hater det.

Det går over, selvtilliten vokser på oss, forhåpentligvis. Men det er irriterende.

Du har et seinere innlegg om mote og reklamering med perfekte kropper og slikt, ja jeg tror det har mye å si om hvordan vi føler oss når det gjelder kropp. For ingen ser sånn ut og det er nettopp det vi sammenligner oss med. Ikke rart vi synker.

Nå må jeg få si at jeg likte beina dine, just perfect ;D

Andy

12.06.2012 kl.01:08

Veldig fin blogg generelt, og bra innlegg dette! Smil er utrolig vakkert, og ingenting er så tiltrekkende som noen som har selvtillit og er akkurat passe glad i seg selv (det vil si veldig! For husk at du er fantastisk!).

En ting å tenke på likevel, er at det ikke er alt innenfor mote som kun er "laget" for å plage jenter. Forskjellige klær framhever forskjellige ting, og passer til forskjellige kropper. Klær er jo til for _du_ skal føle deg bedre, og for å framheve _deg_.

Da vil noen typer klær (korte skjørt, kjoler med ermer osv. osv.) passe bedre til noen enn til andre. Utseende er ganske subjektivt selvfølgelig, så det er ikke ting man _må_ være enig i, men hvis man er rådvill og ikke har så god "fashion sense" kan det være et fint sted å starte.

Så det er ikke nødvendigvis for å plage noen, eller for å gjøre noen til frukt, eller for å dra noen ned i søla at man har sånne "kroppsformer" men også for å hjelpe folk (gutter og jenter) til å finne klær som ser bra ut! (Selv om noen selvfølgelig alltid vil finne unnskyldninger for å trekke folk ned)(og man kunne kanskje funnet bedre navn enn "pære")

uperfektejenter

12.06.2012 kl.16:58

Andy: Takk for en fantastisk kommentar! Det du skriver er veldig sant og viktig å huske, jeg glemmer det litt i blant fordi det er så mye galt med hvordan verden generelt ser på kvinnekroppen. Det bare er synd at man skal si til kvinner at de skal framheve en ting og gjemme en annen - hva om man liker delen de vil ha bort? Derfor er det greit å ha fokus på at sånne tester ikke definerer deg og kroppen din :)

Petra Berg

05.08.2012 kl.13:27

Å gud, det var vakkert skrevet. Alt er jo sant og jeg har hørt lignende før, men det var ikke like godt formulert som dette her! Min kroppsform er forskjellig overalt. Små skuldre, stor rumpe, smal midje osv. Men jeg bryr meg ikke like mye nå lenger. Alt handler om å vite hva man er verdt

=)

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits