"Plus-size"

I det siste har jeg lest ganske mange kjipe blogg-innlegg om plus-size modeller. De er "overvektige", "ikke pene å se på", "feite" og at de er dårlige forbilder for ungdom. Virkelig. 

 

I en verden hvor vi fokuserer så mye på utseende at mange mennesker dør (spiseforstyrrelser), så skal vi fortsette å hakke ned på mennesker som er fornøyd med kroppen sin. Mennesker som ikke er "mote-idealet", men alikevel viser fram sine fantastiske kropper.
"Plus-size" i moteverden betyr ikke "overvektig". Det betyr at modellen er større enn gjennomsnittsmodellen. Anna sjekket. Gjennomsnittsmodellen skal helst ha størrelse 36 i klær og være over 175 cm høy, helst 180 cm. Dette er ikke et "gjennomsnittsmenneske". "Gjennomsnittsmennesket" finnes ikke, for vi har et fantastisk stort mangfold og det burde vi lære oss å sette pris på!

 

Kritikken hagler over at mainstream-kjeder har begynt å bruke plus-size modeller, fordi de er stygge, feite, overvektige, det er ikke måte på. Det har vært så mye problemer med undervektige modeller, det er mange av dem som har dødd av den jobben de livnærer seg på. Plus size-modeller er ikke overvektige, men faktum er at mange vanlige modeller er undervektige. Rett og slett pga press. Og du kan ikke peke på plus size-modeller uten å peke på de vanlige modellene også. Jeg ser på bruken av plus-sized modeller som et steg i riktig retning. Er det så vanskelig å se? Det er så viktig at mangfoldet vi har blir mer synlig i mainstream media. Nettopp fordi vi alle er forskjellige og kunne trenge å se på noe annet enn bare kjempetynne jenter. Ikke fordi kjempetynne jenter ikke er pene eller sunne, men fordi ikke alle er syltynne.Vi burde ikke presses mot et ideal som ikke passer alle. Bruke modeller av alle størrelser. 

Jeg har ingen behov for å hakke ned på noen slags kroppstyper. Jeg elsker tynne jenter, tykke jenter, høye jenter, lave jenter. Jeg ville bare klare opp i hva det betyr å være en "plus size model". Om du ikke liker det du ser er det greit for meg, men ikke spre ting som at de er overvektige og dårlige rollemodeller for jenter. Det er løgn. 

 

Elise

8 kommentarer

Henriette Kjelstrup

12.05.2012 kl.17:33

Hurra! Fantastisk skrevet, og jeg er så hjertens enig!

Nimrat

12.05.2012 kl.17:43

Går det an å bli mer enig? :-)

Seline

12.05.2012 kl.17:44

Veldig, veldig enig med deg!! åh, du er bra :)

Amanda

12.05.2012 kl.18:01

dette må virkelig være min favorittblogg!

13.05.2012 kl.12:46

Jenter med kjøtt på bena er mye penere enn skjelletter! Helt sant!

Øyvind

14.05.2012 kl.23:27

Helt enig med det du sier:). Skummelt hvordan så mange pusher kroppsidealer som er usunne eller rett og slett farlige. Glad det finnes folk på "den gode siden" og;).

Elin

08.06.2012 kl.19:11

Det mest frustrerende jeg har sett var da jeg så på en auditionrunde til America's next top model, og en jente ikke fikk være med fordi hun ikke var "tynn" nok til å være vanlig modell og ikke "tjukk" nok til å være pluss size model. Altså en helt vanlig jente. Merkelig verden denne reklameverdenen.

maria

05.12.2015 kl.10:53

dere er verdens popoler i de klerne deres

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits