Underbar

Denne sangen er laget i samarbeid med Riksforeningen Anorexi/Bulimi-Kontakt, og handler om hvordan det er å leve med en spiseforstyrrelse.

Jeg skal ikke skrive om spiseforstyrrelser. Det er nemlig mye annet å ta av i denne fantastiske videoen. 

 

Kjipt nok, så tror jeg ikke det er noen ungdom som har fått unngå hvordan det er å være alene og utenfor. Blikk i skolegangen og hvisking i kantina. Alltid være litt på kanten, en fot innenfor, men også en utenfor alt. Det er ikke lett å være ungdom, særlig ikke når man er redd for presset. Presset fra de andre ungdommene. Man må være perfekt, sant. Ha de kule klærne, sminke seg fint, barbere leggene. Vi skriver om det ofte her på uperfekte jenter, men det er en ting vi ikke har nevnt. Nemlig hva konsekvensene av ungdomsoppførsel kan gjøre. 

 

Livet er tungt, og spesielt i ungdomstiden er det sykt mange som er usikre. De fleste kommer seg gjennom denne usikkerheten og all tvilen. De fleste. Ikke alle. Noen velger veien ut. Føler kanskje at det er den eneste veien å gå. Nemlig å ta livet av seg. Jeg vil bare prøve å si til deg som leser dette, du som føler at ingenting er verdt det, at verden går deg i mot og at ingen vil savne deg, hold ut. Hold ut alt det vonde, så skal du se at det gode i livet finner veien til deg. Vi vil ikke miste deg, vi vil ikke leve uten deg. Framtiden er for mange skremmende, men ser du ikke at den også er full av muligheter? Muligheter du går glipp av om du velger veien ut.

Noen kaller det å være feig, tåpelig, egoistisk og hensynsløst om man tenker å ta livet av seg. Blir sinte på venner som prøver å fortelle om en kjip hverdag. Det er feil. Du er ikke egoistisk fordi du ikke tåler livet. Du lever kun for deg. Men du tar feil om du tror livet aldri blir bedre, for det gjør det. Jeg skjønner hvordan du føler deg, og når alt håpet er borte, så må du tenke på framtiden. Muligheter, sjanser, opplevelser. Nye mennesker, nye steder. La det holde deg her. Finn noen å snakke med. Om ikke venner forstår, gå til rådgiver, psykolog, en voksen, eller noen på nett. Jeg og Anna har begge forståelse og erfaring med å være litt håpløs, så om alt annet gikk galt, kom til oss. Vi snakker med alle og vi dømmer ingen. 

 

Vi lever livet, på godt og vondt. Bak skyene er alltid sola, men jeg skjønner at det er vanskelig å vente ut skyene alene. Ta kontakt. Jeg vil at du skal leve. For du er underbar, og det må du ikke glemme. Det glemmer aldri vi. 

 

Elise

6 kommentarer

Marte Isaksen

04.05.2012 kl.14:05

<3 nydelige tanker. Jeg er glad jeg ferdig med å være tenåring om tre måneder.

Tora

04.05.2012 kl.20:54

Dette var et fint innlegg! Fikk meg til å tenke litt. Jeg tror mange ungdommer også kan føle at de kjeder seg litt og liksom ikke har funnet "sin greie" eller seg selv. Jeg hadde en periode der jeg følte at jeg hadde opplevd så mye og var egentlig mett på livet(i en alder av 16), men nå forstår jeg hvor mye jeg har foran meg og først og fremst hvor mange fantastiske mennesker jeg kommer til å møte:))

Tusen takk for et bra innlegg og en bra blogg!

05.05.2012 kl.09:11

Begynte nesten å gråte av musikkvideoen. Den var så trist.

Jeg begynte nesten å gråte av innlegget du skrev. Det var så fint.

uperfektejenter

05.05.2012 kl.13:37

Anonym: Tusen takk. :)

Nimrat

05.05.2012 kl.14:38

Jeg skal holde ut :)

Nimrat

05.05.2012 kl.14:45

Jenta i musikkvideoen aner ikke hvor vakker hun er...

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits