Hvorfor jeg liker å være alene

Hola Lola! I dag ville jeg blogge om det å være alene. De fleste assosierer å være alene med å være ensom. Det er ikke sant! Noen ganger er det fint å kunne gjøre ting man har lyst til, på egenhånd og i sitt eget tempo. Da jeg var mindre hadde jeg det best alene, men nå som jeg har blitt eldre har jeg litt mindre oppfinnsomhet og er heller med Marcus eller venner. Alikevel er det dager hvor jeg bare vil si "FØKK JU" til verden, og heller vil være alene. Alle trenger å være alene, det er perfekt tid for å pleie seg selv, både kropp og sjel. Her er noen tips til hva du kan gjøre for deg selv :)

 

1. Ta et varmt bad. Det er få ting som er så deilig som å senke kroppen ned i et varmt, dampende badekar fyllt med bobler. Demp belysningen, tenn et par stearinlys og sett på noe avslappende musikk (gjerne instrumentalt). Aaahh
 

2. Les en god bok. Det er få ting jeg elsker like mye som en god bok (sorry Marcus). Det er utrolig stimulerende å lese - ikke bare øker hastigheten du leser i, men du plukker også opp nye ord som hjernen husker på. Språket er et av de mektigste våpnene vi har, så det er fint å være godt utrustet. Det beste tidspunktet å lese er på kvelden. Man får en ro av å lese som man finner sjeldent andre steder, og hvertfall ikke foran en skjerm. Bøker gir deg ingen unaturlige lys, som en dataskjerm gjør, så sett bort komputeren din og la bøkenes verden sluke deg hel. 
 

3. Lag en ny matrett! Noen ganger kan det være fint å komme ut av komfortsonen uten å måtte strikkhoppe. Om du ser en matrett som så god/spennende ut, kjøp inn ingredienser og lag mat! Det er utrolig godt å spise mat man har laget selv. Og med tanken på all ferdigmaten vi får i oss, med skumle stoffer i, er det fint å vite hva man putter i seg. Bon apetite :)
 

4. Gå deg en tur i nabolaget. Har du skog i nærheten, enda bedre. For et par uker siden gikk jeg meg en kveldstur, bare tjue minutter fra der jeg bor, og jeg møtte verdens søteste katt. Jeg var litt stressa da jeg gikk, men på grunn av denne søte, lille skapningen var humøret mitt så mye bedre da jeg kom hjem. Om du er stressa, hjelper det deg også mye å gå en tur. Da får du ut noe av energien og rastløsheten som ofte følger med stress. Det er i tillegg fantastisk å se på hva slags natur vi har, og hvor mye vi ikke ser fordi vi er stressa. Gå en tur, bare for å utforske. Jeg skal love deg at du vil bli overrasket over hva du finner!
 

5. Skriv dagbok! Noen liker å dele alt de har på hjertet, andre går mer forsiktig fram. Uansett hvor mye du liker å dele, kan det være sunt å skrive ned følelser og ting du opplever et sted ikke alle skal lese det. Du blir da mer fri, og om du sliter med å sove om natten er dette et godt tips. En av de største grunnene til at man blir liggende våken er rett og slett at man har for mye å tenke på. Å skrive ned ting som plager deg eller gjør det stressa/nervøs, er derfor en fin måte å få ting ut av hodet på. 
 

6. Pust. Sett deg ned. Sørg for at hele kroppen din slapper av, fra kjeve og hodet, til nakke og skuldre, til hofter, rygg og lår. La alt flyte. Pust inn, pust ut. Gjenta. 
 

 

Dette er ting du har gjort før, men jeg skriver dem ned alikevel. Jeg tror det er mange som ikke helt tar vare på seg selv i den stressende hverdagen vi lever i. Det er viktig å ta det med ro, og å ta vare på seg selv. Ingen er så viktig som du er! Aldri glem det. :)

 

Hvordan slapper du best av?

Elise

 

10 kommentarer

Live

26.04.2012 kl.17:21

Jeg slapper best av alene!

Blir bare mer og mer glad i bloggen deres, forresten :)

Kate

26.04.2012 kl.17:59

Jeg slapper best av når jeg tegner, men det kan jo hende det bare er meg da. Ellers er et varmt bad utrolig fint, og det beste av alt er at ingen forstyrrer deg ;)

En som liker å tilbringe tiden i badekaret

26.04.2012 kl.18:10

Jeg liker også er å være alene av og til. Jeg er veldig glad i å høre på lydbok og bade, så hvis vi hadde hatt badekar hjemme, ville jeg sannsynligvis ligget i badekaret og hørt på lydbok-samtidig. Jeg synes forresten at det dere skriver om i bloggen er veldig viktig, f.eks. det med hår/ikke hår og dette: at det er deilig å vøre for seg selv.

Ada

26.04.2012 kl.19:10

Jeg har en bok der jeg limer inn fine bilder og små tegninger, den er helt uten skrift, fordi det å måtte formulere meg godt uten at det blir klisje synes jeg er stressende. Men når jeg kan sitte helt stille helst hjemme alene og bare lime inn i den slapper jeg aller mest av.

Marte Isaksen

26.04.2012 kl.19:52

Jeg trive ikke å godt i mitt eget selskap. Jeg slapper best av i sengen, ved siden av Daniel, når jeg det er helt stille.

uperfektejenter

26.04.2012 kl.20:32

Ada: Å, så utrolig fint.

uperfektejenter

26.04.2012 kl.20:33

Marte Isaksen: Ja, jeg liker meg også best med Marcus. Men du burde ta litt tid til deg selv. Det kan være skummelt, men det er givende på lang sikt :)

Martine

28.04.2012 kl.00:41

hei, vil bare si at jeg elsker bloggen deres :)

Ulf

28.04.2012 kl.18:00

Vakkert bilde Elise, du er bra!

uperfektejenter

28.04.2012 kl.19:21

Ulf: Takk, takk. Et av mine bedre øyeblikk.

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits