Kunnskap er makt

I morgen har jeg mattetentamen. Etter en dag med intens pugging, angrer jeg sykt på at jeg ikke bare har fulgt med i mattetimene i løpet av året. Men det er ikke så lett å engasjere seg for skole. På barneskolen var jeg kjempegira, i løpet av ungdomsskolen mistet jeg helt gnisten, og nå føles skolen mest som et pliktløp jeg må gjennom for å kunne ha det bra senere i livet.

Det var mens jeg satt og grubla på dette, at jeg kom på noen videoer som fikk meg interessert i skolefag for noen år siden. Det hele begynte med denne:

Historien om den franske revolusjonen av John Green, halvparten av youtubekanalen vlogbrothers. Her forklarer han noe som faktisk er pensum på ungdomsskolen i Norge, med en god dose humor og uten altfor tørre formuleringer. Senere lastet også Hank Green opp denne videoen:

Denne synes jeg er litt vanskeligere å forstå, og den hjelper meg jo ikke stort på mattetentamen, men poenget er at kunnskap er gøy, kunnskap er kult, og det er noe som er viktig å bli påmint.

Vlogbrothers fikk så mye positiv respons på disse videoene at de lagde to egne kanaler! Her kan du lære om verdenshistorie og biologi (liker spesielt de om verdenshistorie, sykt interessant og moro), og her kan du lære om vitenskap (disse videoene er mer som nyhetsprogrammer om nylig publiserte artikler f eks, og ikke like utdanningsorienterte).

 

En annen youtuber jeg er veldig glad i, er Vihart. Videoene hennes er fullstendig uforståelige, men forlater deg allikevel med en følelse av å ville forstå mer.

 Moralen er at kunnskap er mer nyttig og spennende enn den norske skolen gir inntrykk av.

 

(Moralen er også at du ikke trenger å være kul for å være kul på nettet. Det synes jeg er beroligende.)

 

Anna

 

FORRESTEN! Jeg er kjempefan av Hans Olav Lahlum. På neste tirsdag holder han et foredrag for Bergen SU. Jeg har veldig lyst til å dra for å treffe og høre på idolet mitt, men billetter er dyre. Derfor startet jeg en innsamlingsaksjon på facebook. Håper noen av dere føler for å donere, husk at hver krone teller! Jeg trenger 1000 kroner på en uke, og er allerede på 300. I'm counting on you, om jeg får nok penger til å dra, lar jeg dere bestemme en utfordring jeg skal gjøre her på bloggen!!!! (Jeg elsker virkelig Hans Olav Lahlum)

 

3 kommentarer

Matmah

18.04.2012 kl.15:11

Sminkevideo!

Jeg har skrevet en kommentar på et av de andre innlegene der jeg skrev: ''Jeg vil ha en sminkevideo av dere hver, Anna og Elise. ''

Men nå gidder jeg ikke å skrive alt det jeg skrev sist gang... Eller jeg skrev litt mindre sist gang enn jeg gjorde nå, men det jeg mener er at jeg ikke gidder å skrive alle argumentene jeg skrev sist gang.

Jeg vil bare ha en sminkevideo. Jeg vet at dere to klarer å lage en uglamorøs og uperfekt sminkevideo som ikke er lik alle andre sminkevideoer. Det er jeg helt sikker på.

... der kom vist de samme argumentene som sist gang.

Uansett, håper i hvertfall en av dere har giddet å lese i hvertfall det første ordet av denne kommentaren til å forstå at det eneste jeg forlanger av dere to, er en sminkevideo. Lag den så lang eller så kort som dere vil, så uperfekt eller perfekt som dere vil. Jeg bryr meg ikke, jeg vil bare ha sminkevideo. For dere kan vel si dere enig; en blogg er ikke den samme uten en sminkevideo (gjelder ikke for gutter).

Nå ja, denne kommentaren ble litt lenger enn det jeg trodde, så jeg håper virkelig at dere hører min bønn og mine rop om det jeg vil ha. Jeg synes alt det uperfekte dere skriver er perfekt som det er, så derfro har jeg bare ett eneste ønske: Kan jeg få en sminkevideo?

uperfektejenter

18.04.2012 kl.15:19

Matmah: Vi leser selvfølgelig alt du skriver og vi har ikke glemt det! Du får bare følge med, og se når den dukker opp, for det kan være når som helst... Tålmodighet, kjære deg. :)

Øyvind

19.04.2012 kl.10:52

Videoen din minte meg om denne her: http://www.youtube.com/watch?v=CfJzrmS9UfY :)

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits