BØKER <3

Hola Lola!

I vinter/vår har jeg mer eller mindre sagt FØKK JU til verden og vært alene eller med kjæresten. Og siden kjæresten også må få litt luft med jevne mellomrom sier det seg kanskje selv at jeg har en del tid å drepe. Det er helt greit, jeg elsker å lese!

Har nok lest hele ungdomsavdelingen på biblioteket, da jeg var mindre var jeg på biblioteket flere ganger i måneden og leste kanskje litt for mye. Resultatet er at jeg leser relativt kjapt, og at jeg har en del bøker under beltet. Jeg vil jo stadig lese mer, og syns biblioteket er litt kronglete (jeg sa jo FØKK JU til verden, men verden er veldig mye tilstede på biblioteket), så redningen kom i form av en mor. Min mor! Hun er nemlig flyvertinne, og i USA har de grossalt billige bøker. Typ fire pocket og en hardcover for 270 kr. Mhm. Dette er bøkene jeg har vært gjennom siden Januar:Det er en del. Og det er noen av dem jeg gjerne vil gi litt ekstra oppmerksomhet(les: anbefale). Carrie av Stephen King. Dette er en første boka til Stephen King, og jeg har fått den anbefalt sjæl (takk, Tora). Den handler om en jente som finner ut at hun har telekinetiske krefter, og hva slags konsekvenser det får for byen hun bor i. Dette er en.. ganske grusom bok, og man får mange bilder som er vanskelige å få ut av hodet. Man får også et bilde av hvor onde mennesker kan være mot hverandre og det er en lærdom til alle om hvor mye mobbing kan skade noen. Hvor mye ord kan styrte deg. Virkelig en fantastisk bok, men samtidig helt jævlig fordi alle tingene som blir beskrevet i boka er så grusomt at du ikke skulle tro det ville skjedd, men alikevel ikke har så store problemer med å forestille deg noen gjøre det. Vi er jo mennesker, tross alt. Cut av Patricia McCormick. Denne har jeg akkurat fått, men jeg vil anbefale den uansett. Den handler om 15 år gamle Collie. "Collie cuts herself. Never too deep, never enough to die. But enough to feel the pain. Enough to feel the scream inside." Selvskading er en alvorlig ting, og jeg tror ikke alle forstår at det ikke handler om "oppmerksomhetssyke emoer" når man ser noen med kutt på armer eller bein. Denne boka tror jeg kan bidra til mer åpenhet og forståelse, og derfor anbefaler jeg den. Om jeg skulle finne ut at den suger når jeg har lest den skal jeg si ifra, men jeg tviler. Det ser bra ut.Alt av John Green, særlig The Fault in Our Stars og Looking for Alaska. Han skriver veldig treffende for ungdommer, og det er en del hverdagsfilosofi i bøkene. Du får litt å tygge på.

Hederlig omtale: Douglas Adams - Hitchhikers guide to the galaxy, HARRY POTTER, Susanna Kaysen - Girl, Interrupted, Stephen King - Insomnia. 

Nå må jeg løpe til enda en cafè-avtale (jeg sa unnskyld til verden og har de siste dagene kommet krypende med halen mellom beina), så jeg rekker ikke mer. Om du liker noen av disse bøkene og har en annen bok på hjertet vil jeg gjerne høre om den!

Elise

11 kommentarer

Julie J

15.04.2012 kl.12:12

Har lest Carrie og Cut c:

Begge er utrolig bra!

Maria.

15.04.2012 kl.15:01

John Green <3 Og generelt hurra for gode bøker.

Øyvind

15.04.2012 kl.15:51

John Marsden sine ungdomsbøker er sykt bra, han skriver historier ungdom kan kjenne seg igjen i, men skildrer psykologi og indre tanker like mye som handlingen på en utrolig god måte.

Ellers må du bare lese Idas Dans;)!

Anonym.

15.04.2012 kl.21:26

hei! moren min er en enda mer aktiv leser enn deg, haha det skal nok mye til men hun gjør ikke stort annet. Og etter årene har det bare samlet seg opp bøker overalt som egentlig bare er overprisete bøker kjøpt i Norge.

Men. Så dro faren min til USA og kjøpte med en liten gave til henne som hun nå ikke kunne levd uten. Saken heter Kindel. det er mulig du har hørt om det, men om ikke så er det et lite tynt lesebrett. uten farege og lys på skjermen så du kan lese i alle lys. Med den lager du deg en Amazon konto og kan for ca 5-7$ kjøpe deg omtrent alle bøker som finnes, men kun på engelsk.

Det er kåret til det beste lesebrettet, (+ for at siden likner på en bok, ergo du blir ikke sliten i øynene av skjermen.) Og jeg anbefaler deg som en av de store leserne og kjøpe den!

Nimrat

15.04.2012 kl.22:50

- The hunger games (1-3)

- Harry Potter(1-7)

- Mus

- Alt fra Katrina Von Bredow

- Luna

- Molly Moon

:-)

uperfektejenter

16.04.2012 kl.17:59

Anonym.: Hei! Har prøvd meg på lesebrett før, det var ikke helt min greie. Det er noe med å han en bok i fanget som har knitrende sider og det føles mer ekte for meg. Men takk for tipset! :)

uperfektejenter

16.04.2012 kl.18:00

Øyvind: Har hørt om Idas Dans, jeg får vel lese den. Og John Marshden har jeg aldri hørt om, men måten du beskriver han på kan minne litt om John Green og han liker jeg. Skal se etter John Marshden, tusen takk! :)

Alex

20.04.2012 kl.06:45

Jeg er stolt over å ha vist deg John Green ^^ DFTBA NERDFIGHTERIA!

Alex

20.04.2012 kl.06:52

Selv om, jeg da husker feil hvis jeg sier at det var meg. Men siden jeg er nerdfighter så bare slenger jeg det ut alikevell XD

Kristinpo

24.04.2012 kl.22:42

An Abundance of Katherines av John Green er også genial - bare siden du nevnte bøkene hans^^

uperfektejenter

25.04.2012 kl.09:52

Kristinpo: Åååå jaaa, den er kjempefin!

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits