Kjære Anonym

 

Vi fikk denne kommentaren:
"veldig usaklig, men kan dere skrive litt om å være usikker på sin egen kropp?

- er det vanlig med lange kjønnslepper? og burde man være flau over det? finnes det gutter som gjør det slutt på grunn av at kjæresten har det?

- er det vanlig med mørke hår rundt brystvortene?"
 

Vi har skrevet noen innlegg før, du kan ta en titt på Elsk deg selv og Vi feirer jenter.

Det jeg kan si er at det er veldig vanlig å være usikker på kroppen sin, og man er mest usikker i tenårene. Man har mange jenter/gutter å sammenligne seg selv med, og det kan gjøre hvem som helst gal. Burde hatt nesa hennes, skuldrene hans, de krøllene, større pupper, osv. Du trenger ikke sammenligne deg selv med andre, vi er alle skapt forskjellige og vi er nydelige vesener alle som en. Prøv å slappe av og nyte kroppen din, du har bare en. Ingen andre bryr seg like mye om din kropp som du gjør, så vis den fram med stolthet og ikke forandre på deg selv for noen!
 

"Er det vanlige med lange kjønnslepper?"  Visst faen. Det er også normalt med korte kjønnslepper, tynne kjønnslepper, tykke kjønnslepper, brune kjønnslepper, rosa kjønnslepper, lilla kjønnslepper, ruglete kjønnslepper, glatte kjønnslepper, egentlig alt. Og nei, dette er ingenting å være flau over, vær stolt over skjønnheten din, og vær god mot den. 
Så lenge fitta di ikke plager deg på noen måte går det meste greit. Om kjønnsleppene dine gnisser når du går eller hindrer deg i å ha på tettsittende klær (generelt sett hindrer deg i å ha et normalt liv) så kan det hende de er for lange (dette er sjeldent). Om du plages, gå til legen din (de har sett det meste og de kan hjelpe deg videre). Alle lukter og ser forskjellige ut, men syns du det lukter vondt eller ser rart ut (utslett eller lignende) så kan det være lurt med en tur til lege. Det vet du best selv. :)
Og om kjæresten din vil slå opp med deg pga hvordan du ser ut nedentil, så er han/hun ikke verdt det. De kan drite og dra, og da er de sannsynligvis ikke noe å spare på heller. Et forhold handler ikke om hvordan du ser ut. Sex handler heller ikke om hvordan du ser ut. Det handler om kjærlighet og nærhet, og om kjæresten din syns kjønnsleppene dine ødelegger for det så er de VIRKELIG ikke verdt det. Alle jenter fortjener bedre enn det.

 "Er det vanlig med mørke hår rundt brystvortene?" Japp. Hår dekker hele kroppen, det er bare ikke like synlig over alt. De mest synlige stedene er jo rundt kjønnsorganene, rumpa, under armene og på beina - men det betyr ikke at det ikke syns andre steder! Noen jenter får bart, eller utstikkende hår på haka eller halsen. Andre kan få hår på navlen, ryggen eller mørke hår rundt brystene. Hvis det plager deg, så kan du fjerne det, men det er ikke nødvendig. 

 

Jeg håper jeg svarte godt på spørsmålene dine, og om det er noen fler som lurer på noe (eller ikke syns dette var dekkende nok) så er det bare å stille spørsmål i kommentarfeltet! Enten svarer vi i kommentarfeltet eller i et nytt innlegg, så husk å følge med på kommentarfeltet. Ingenting er for flaut for oss, og det er viktig å ta vare på seg selv, så tør du ikke spørre venninna di, spør oss! Vi veit ikke hvem du er hvis ikke du forteller oss det uansett. Fred og kjærlighet. 

Elise

Stikkord:

14 kommentarer

LillePille

12.04.2012 kl.17:23

Haha, der fikk jeg faktisk svar på noe jeg selv har lurt på, men aldri turt å spørre noen om! :) Digger bloggen deres! Virkelig :) <3

uperfektejenter

12.04.2012 kl.17:24

LillePille: Ååå, så fantastisk!! :D :D Tusen takk <3

12.04.2012 kl.17:52

Virkelig herlig blogg! Jeg digger dere :)

jente16

12.04.2012 kl.17:57

åhh, så gode svar! sånne proffe svarer så innviklet, mens du svarer enkelt og greit slik det er.. takk!

uperfektejenter

12.04.2012 kl.18:05

jente16: Bare hyggelig, og tusen takk :)

12.04.2012 kl.21:38

Jeg er glad for at dette innlegget brøt isen :)

Jeg har et spørsmål; er det normalt for en tenåring å ikke ville ha sex?

Jeg lurer på dette siden jeg vet at alle vennene mine vil det. Dette skremmer meg litt. Er det noe galt med meg?

uperfektejenter

12.04.2012 kl.22:08

Anonym: Hei! :) Ja, det er helt normalt. Alle utvikles forskjellig og det er ikke alle ting som kommer likt. Noen får kjønnshår, noen får pupper, noen får mensen og noen får seksuelle lyster. Jeg kjenner en jente som ikke har spesielt lyst til å ha sex og hun er jo ikke unormal på noen måte. Det kan hende at du får mer lyst på sex enten når du er eldre eller fordi du møter en person du forelsker deg i, eller så kan det hende at sex bare ikke er greia for deg. Det finnes et hav av legninger og blant dem er legningen aseksuell - mennesker som ikke opplever seksuell tenning. Ta alt i ditt eget tempo. Ikke bli stressa fordi vennene dine vil ha sex eller har sex, de fleste respekterer at man vil vente eller ikke har lyst, og det tror jeg vennene dine gjør også. Håper det svarte på det du lurte på :)

Karina

12.04.2012 kl.22:59

Jeg ble faktisk ertet for mine kjønnslepper på barneskolen fordi alle hadde typ ''cameltoe'', ikke jeg! Der snakket jeg høyt, null skam.

Dumme anonym.

Jeg synes det er viktig at jenter lærer seg å akseptere det naturen har gitt dem, jeg har selv knappe A-skål i bryststørrelse, det hindrer ikke meg i å være lykkelig! Det er ikke kroppen vår vi skal spille på, vi må vise hvem vi er via personlighet! være gode mennesker!

- Apropo dette så har jeg selv hatet meg selv, og det er bare tull å klage, BARE TULL. For til syvende og sist er det bare flaut. Jeg er endelig fornøyd med meg selv, og vil aldri legge meg under kniven for noe! Det burde heller bli større satsing på modellbyråer som viser frem modeller i alle fasonger og størrelser, da seirer også rettferdigheten!

Karina

12.04.2012 kl.23:02

Ops, gikk litt fort i svingen, anonym sa jo ikke noe galt! Beklager.

Men in addition: Vi burde feire våre kropper! Vi er vakre, mas mas.

Øyvind

12.04.2012 kl.23:11

Du har den kroppen du har, og er du misfornøyd får du ta det opp med de som skapte deg:P.

Til Anna og Elise: skrev om dere på bloggen min. Take a look;).

uperfektejenter

12.04.2012 kl.23:14

Karina: Utrolig fint du skriver, og jeg er kjempeglad for at du er fornøyd med deg selv! :D Det er fint å høre at det finnes sånne flotte jenter som deg.

uperfektejenter

12.04.2012 kl.23:14

Øyvind: Det var hyggelig å høre! Skal ta oss en titt. :)

Henriette Kjelstrup

12.04.2012 kl.23:33

Dette har egentlig ingenting med dette innlegget å gjøre, men jeg vet ikke hvor ellers jeg skal skrive det! Dere er fantastiske, og dere skriver fantastisk! Jeg er en fast leser, og selv på de dagene dere ikke blogger mye, leser jeg med stor interesse! Dere topper min bloggliste c: Stå på, herlige mennesker c: <3

uperfektejenter

12.04.2012 kl.23:48

Henriette Kjelstrup: Takk, Henriette! Dette er det som får oss til å blogge oftere, sånn at du finner ting hver gang du er innpå her! Takk for at du er en fantastisk leser! :D

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits