Feministisk sex?

Hola Lola! Før du leser dette innlegget burde du lese blogginnlegget jeg baserer meg på - Feministisk sex, takk!

Dette er ikke et angrep på forfatteren av dette innlegget, det er tanker jeg har gjort meg opp om sex og feminisme, og de blir sett i lys av hva som er skrevet i innlegget over. Der skrives det nemlig mye om en skeivhet mellom kjønnene, og hvordan denne utspiller seg på soverommet - hvor forfatteren hevder at alt er guttas feil. Nope, jeg er ikke enig. (For de av dere som har sex med det samme kjønn er kanskje ikke dette så relevant, men i dag er det snakk om gutter vs jenter i senga og da er heterofil sex det mest passende). 

 

1. Alle er forskjellige. Det finnes gutter som jokker tre ganger, kommer og sovner uten å anerkjenne at du engang er der. Det finnes også gutter som jokker tre ganger, kommer og blir dødsflaue fordi de ikke fikk tilfredstilt deg. Mangfoldet er stort, og ingen gutter er like. Tror du alle jenter er like greie? Jeg vet av erfaring at jeg ikke alltid får dårlig samvittighet for å komme sjæl og ikke gjøre noe mer med saken for gutta. Noen ganger kommer man ikke, og det gjelder både gutter og jenter. Jenter er ikke feilfrie. 

 

2. Feministisk sex=likestilt sex. I "Feministisk sex, takk!" snakkes det kun om alle feil gutta gjør. Er kvinner perfekte i senga? Skal det være menns jobb å ta ansvar? Feministiske jenter tar ansvar for sine egne orgasmer. Det er det gutta gjør, og det kan vi like godt gjøre. Liker du ikke at han du har sex med ikke tar hensyn til deg? Si ifra, eller dropp ham. Det er ikke vits i å bruke tiden på mennesker som ikke tar hensyn til deg. Du kan heller ikke klage om du ikke har prøvd å si ifra. Likestilt sex betyr at begge parter gjør like mye. At du har god sex, er ikke partners ansvar. At dere har god sex sammen, er begges ansvar. 

 

3. Sex er ikke alltid noe mer enn sex. Noen ganger har man behov - man vil ha sex og man vil komme. Det betyr ikke at man skal ligge og kose etterpå og si hvor mye man elsker hverandre. Alle er ikke lagd på den måten, og i min mening burde det være greit. Så lenge begge to er klar over det.

 

De som har fulgt denne bloggen en stund vet at min feminisme handler om likestilling. Sex, for meg, handler derfor også om likestilling. Ikke forvent noe av gutta som du ikke forventer av deg selv. Dette er ikke et langt innlegg, for jeg trenger ikke lange setninger og eksempler på hvorfor jeg mener det jeg gjør. Gutter blir stadig stilt under lupe og gransket for hver eneste feil de gjør i senga. De skal tilfredstille oss, og om de ikke gjør det så blir det krise i alle damebladene. Vi får i tillegg ha sexleketøy og diverse, mens gutter som bruker sexleketøy for å komme er perverse griser. Er det jentene som lider? Jeg tror ikke det. Det er stadig vekk fokus på hvordan jenter skal komme, og for all del, det er fantastisk, men ikke kom her å si at gutta gjør en dårlig jobb. For jeg kjenner mange som jobber for å være gode i senga og å ta hensyn til både seg og dama. Feministisk sex er likestilt sex. Likestilt sex er å snakke sammen om sine behov. Så enkelt er det. 
 

 Et annet svar til "Feministisk sex, takk!" er et blogginnlegg du finner her - En realitetsorientering om feministisk sex. Der er jeg helt enig.

 

Hva er feministisk eller likestilt sex for deg? 
Er det jentene eller guttene som gjør mest feil, eller har vi alle noe å lære? 

Elise

Stikkord:

8 kommentarer

kaninhjerte

11.04.2012 kl.14:42

Utrolig bra innlegg, og veldig enig med din side av saken.

kristine

11.04.2012 kl.15:34

veldig enig med deg. vet ikke hvem som gjør mest feil, men som du sier så er det oftest gutta som får skylda..

Matmah

11.04.2012 kl.15:43

Hei, jeg elsker bloggen deres! Jeg leser den hver dag!

Også har jeg et spørsmål til deg og Anna:

Kan dere lage en sminkevideo hver der dere viser hvordan dere sminker dere til vanlig? Det hadde vært utrloig gøy!

Jeg vet dere vil ta bort glamoren fra hverdagen og alt det der, og ikke ha en blogg som er lik en blondie-blogg. Men jeg vet at dere klarer å lage en uglamorøs, uperfekt sminkevideo som ikke er i nærheten av en sånn fjortsi/blondie-video!

uperfektejenter

11.04.2012 kl.16:06

Matmah: Ja, det kan vi. Watch out, den kommer i morgen eller dagen etter ;)

Julie

11.04.2012 kl.16:19

Har aldri tenkt så mye over det, men du har et veldig godt poeng

Øyvind

11.04.2012 kl.19:52

Er veldig mange som tror at "likestilling" og "feminisme" betyr at jenter og kvinner skal ha det så bra som mulig. Er glad det også finnes ansvarsfulle og rettferdighetsinnstilte folk dere ute;).

11.04.2012 kl.20:41

veldig usaklig, men kan dere skrive litt om å være usikker på sin egen kropp?

- er det vanlig med lange kjønnslepper? og burde man være flau over det? finnes det gutter som gjør det slutt på grunn av at kjæresten har det?

- er det vanlig med mørke hår rundt brystvortene?

takk på forhånd! :)

uperfektejenter

11.04.2012 kl.22:18

Anonym: Ja, selvfølgelig kan vi det! Se opp for innlegg når som helst. ;)

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits