"Flink Pike-syndromet"

Hola Lola. I dag hadde jeg konferansetime på skolen. Det var vel på tide, for jeg sliter med skolen og det er kjipt. Derfor har jeg nå hatt en lang samtale med mamma og læreren min og vi har funnet ut hvordan vi kan gjøre skolen til et litt bedre sted å være for meg. Fikk jo høre det at jeg (som veldig mange jenter på min alder) har "Flink Pike-syndromet". Jeg har altfor høye krav til meg selv, og jeg skal få til alt, alltid. Det er så dumt. Det ødelegger helt for å ha det bra, og jeg trives mye mer når jeg prøver å slappe av. Jeg vet at jeg ikke er alene, og dette er en post til alle jentene som føler at dere gjør alt hele tiden, men at dere fortsatt ikke er bra nok.

 

SLAPP AV, JENTER. Nyt livet. Ta det med ro. Ja, karakteren du får på vgs kan være viktige videre i livet, men å ta opp et fag eller å få EN dårlig prøve er ikke verdens ende. Det finnes mer til livet enn prøver og karakterer. Som for eksempel sex og gaming (neida joda). Om du føler deg stressa har du lov til å ta deg en pause. Sier du ifra til foreldre eller lærere kan de hjelpe deg å nå realistiske mål. Vi trenger ikke alltid vært best, penest, smartest, alltid. Jeg liker jentene mine like godt uansett hva de får på matteprøven. Jeg gir langt faen i om jentene mine sminker seg hver dag, de er ofte penere uten et lag med dritt på huden. Og jeg vet at mange av gutta føler det samme, så jenter, ta det med ro. Jeg er klar over at det ikke er lett, men å slappe av er viktig. At du ikke var best i matten betyr ikke at du har mislyktes i livet. Vær fornøyd med deg selv og vær glad for alle de positive tingene i livet ditt. Vær uperfekt, det er jævlig chill.Er du en flink pike?

Elise

5 kommentarer

MakeNoSense(Nini)

22.03.2012 kl.17:50

Kjenner meg en del igjen der. Føler ofte at jeg må gjøre ting perfekt, selv om foreldrene mine sier de er fornøyde så lenge jeg gjør så godt jeg kan. Men som sagt, det kan bli stress til tider. Har vært borte fra skolen før pga stress med alt mulig... ikkje bra. Prøver ofte også å tenke at det er ikke verdens ende med noen få ikke så gode karakterer, men det er jo ikke alltid lett.

uperfektejenter

22.03.2012 kl.17:52

MakeNoSense(Nini): Jeg vet det, det er kjempevanskelig. Det er derfor jeg skriver en påminnelse til alle jenter om at det er helt ok å ta pauser og slappe av :)

Grownupkids

22.03.2012 kl.18:58

Helt enig! Jeg har nok ikke flink pike syndromet!

Nimrat

22.03.2012 kl.19:01

Jeg kjenner meg så absolutt igjen. Foreldrene mine sier at de er fornøyde med meg, men jeg VET at de kommer til å bli skuffet, hvis jeg ikke kommer meg inn på katta (går i 10.). Det er stressende og frustrendre, spesielt når du har en søster som er flinkere enn deg i ALT.

uperfektejenter

23.03.2012 kl.08:54

Nimrat: Nei, så kjipt. Men er du sikker på at de blir så skuffa som du tror? Jeg trodde også at foreldrene mine var veldig opptatt av skole, men mamma er på det punktet nå at hun vet jeg er lei skolen, og sier som så at om jeg greier å bli ferdig med førsteklasse, så gjør det ingenting om et par fag går i dass. Du burde nok også slutte å sammenligne deg med søsteren din, for man er god på forskjellige ting! Jeg har en bror, og han er kjempeflink med naturfag og matte, noe jeg ikke er. Til gjengjeld er jeg (om jeg kan si sånt selv) moden og reflektert, pluss at jeg er musikalsk og samfunnsengasjert. Vi har fått forskjellige interesser og kunnskaper, men det gjør ingen av oss dumme. God helg :)

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits