Alice: Madness Returns

I dag skal jeg og Marcus feire. Anledningen er at i går rundet jeg mitt første spill! Så Marcus er stolt av meg. Fordi jeg er hans gamerkjæreste/gangsterbitch. 

Så jeg vil jo dele med dere hva jeg har spilt! Nemlig Alice - Madness Returns. På Playstation 3.Historien snurrer rundt en eldre Alice (fra Alice in Wonderland), som har blitt gal. Familien hennes døde da huset deres brant ned, og Alice har mange minner hun ikke kan huske og bearbeide. Gjennom spillet skal man gjennom Wonderland, for å finne ut hva som gikk galt i hodet til Alice. Wonderland er heller ikke sånn det en gang var - det er ødelagt og korrupt, og Alice må oppsøke sine gamle venner for å finne igjen seg selv. 

I starten likte jeg spillet. Det er en utrolig kul idè, og jeg elsker hvor gjennomført landskap, kjoler, etc er. Jeg har ikke så mye peiling på spill, men om jeg skulle beskrevet atmosfæren og stilen i spillet så vil jeg si det er mørkt og gotisk. Til tider er det lysere og mer fantasifullt, men den mørke stemningen er med deg stort sett hvor du går. Det er mange forskjellige steder du skal til, og kreativiteten skinner gjennom. Et sted jeg likte spesielt var Cardbridge. Det er bygget opp av kort, og du flyr rundt på kort for å komme deg videre. Utrolig søtt. 


Cardbridge
 

Dog, er ikke Alice utelukkende et bra spill, og de fleste anmeldelsene jeg har lest er enige. Det er morsomt å utforske i begynnelsen, men så begynner ting å gå galt. Det er veldig mye av det samme - at man bytter bane og monstre, gjør ikke slossingen annerledes, ei heller å hoppe oppover en stein-trapp eller en kort-trapp.Det blir litt for mange gjentagelser.
I tillegg glitcher spillet mye. Midt i en bane bare slutter Alice å reagere, man kan ikke bevege henne, eller så setter et av monstrene seg fast (noe som er ganske praktisk, men det skal jo ikke skje). Dette resulterte i at jeg til slutt ikke var så opptatt av ekstra-poeng eller minner (som man samler gjennom hele spillet), jeg ville bare bli ferdig. 
 

Marcus sa jo disse tingene helt fra begynnelsen, fordi han har peiling på spill (og fordi vi så en review på youtube). Jeg måtte til slutt si meg enig - dette spillet er ikke kreativt/oppfinsomt nok til at det var verdt all glitchingen og gjentakelsen. Så om du som meg er opptatt av at spillet skal ha en historie utover slåssing, og god estetikk og utfordringer, så kommer du sannsynligvis til å like Alice - i starten. Etter hvert blir det bare frustrerende og dritt. Verken jeg eller Marcus har raget så mye i andre spill som vi har gjort i disse. 

En ting som gjør det ganske greit, er at jeg ikke kjøpte dette spillet. Marcus har medlemskap på noe som heter lovefilm - og etter å ha hørt meg mase etter å finne Alice til mac (noe jeg aldri gjorde), bestilte han til slutt Alice til meg. Lovefilm fungerer nemlig sånn at du kan bestille filmer og spill hjem i postkassa, og så sender du dem tilbake til lovefilm når du er ferdig. Veldig praktisk, og lovlig. Det er jo veldig mange som "prøvekjører" filmer og spill ved å laste dem ned ulovlig, og så kjøper de dem kanskje. Men 150 kr i måneden for å kunne prøve ut filmer og spill syns jeg er ganske greit. Marcus har en ordning hvor han får 2 spill/filmer sendt hjem til seg, og når han sender tilbake et, får han et nytt. Grensa er to spill, men lovefilm er kjappe på levering og det nye spillet kommer ofte to dager etter at vi har levert fra oss det gamle. Gå inn på lovefilm sine sider HER, hvor du kan prøve ut ordningen kostnadsfritt i 30 dager. 

Hva syns du om Alice - Madness Returns og lovefilm?

 

Elise

Stikkord:

2 kommentarer

Matmah

19.03.2012 kl.19:07

TIL ANNA:

Haha!

Nå skjønte jeg! Du og Marcus er ikke sammen, eller dere er jo det, men ikke sånn sammen-sammen bare gamekjærester!

Hvorfor kunne du ikke bare sagt det i det andre innlegget jeg kommenterte...?

Jaja. Håper du/dere svarer!

uperfektejenter

19.03.2012 kl.19:10

Matmah: Øh. Nei. Og det er ikke Anna som har skrevet de tingene, det er jeg, Elise. Og Marcus er kjæresten min, på ekte. ;)

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits