Pause fra verden uten alt styret

Jeg går på skole i byen, og bor utenfor byen, noe som automatisk fører til ekstreme mengder kafè, rett og slett fordi det er det eneste stedet jeg får satt meg ned og slappet av litt når jeg har tid å slå ihjel. Problemet er bare at det for det første ikke egentlig er så lett å slappe av på kafè, og for det andre, koster det penger. Derfor prøver jeg, når jeg har tid til overs og trenger en pause fra verden, å dra til åpne kirker i stedet.

Bilde jeg tok da jeg pustet stille og prøvde å like meg selv litt mer i korskirken i Bergen

Misforstå meg rett, jeg er ingen religiøs person. Tvert imot er jeg overbevist ateist, men jeg har alltid satt pris på stillhet. Og det finner du i kirker. I tillegg har jeg blitt oppdratt i en veldig åndelig familie, og selv om jeg ikke tror på det, har jeg lært meg å sette pris på det hellige. Jeg elsker virkelig stemningen jeg får når jeg sitter på en av benkeradene og alle de andre i rommet, de er ikke mange, legger merke til hver eneste lyd noen lager. Her er det lov å ha det vondt, det er lov å gråte og man kan snakke med frivillige. (Det er også lov å drikke kakao, i hvert fall var det ingen som tok den fra meg forrige gang jeg var der.) Jeg synes også det er utrolig fint å tenne lys, om ikke for å be Gud om noe, så for å be meg selv om noe. Og la meg selv fokusere på en ting som kanskje er vanskelig. Det kan være alt fra naturfagsleksa, via selvtillit, til dødsfall eller hjertesorg.

Det finnes åpne kirker i flere byer, i Oslo er Oslo Domkirke åpen på hverdager fra 10 - 16 (sjekk åpningstider her), og jeg vet at Korskirken i Bergen er åpen på dagtid, men fant ingen ukeplan. Dette er helt gratis, og som sagt er det også tilbud om å snakke med en frivillig. Du kan også sjekke din lokale kirkes ukeplan, ofte er det gudstjenester og lignende hvor man kan være og slappe av.

Det jeg prøver å si, er vel egentlig: Selv om det er mye kjipt med kirken, er det i hvert fall tak over hodet og chillax atmosfære helt gratis :)

Anna

2 kommentarer

Hedda

14.03.2012 kl.20:03

wow, så bra skrevet!

MakeNoSense(Nini)

14.03.2012 kl.21:45

God idé :) Er ikke religiøs selv, men kjenner meg ekstremt sliten til tider. Da er det jo godt å kunne ha et sted å kjenne roen.

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits