Uperfekte kvinner - we salute you PART II

Hei Lola (lola er mitt nye navn på bloggen). Siden Anna helt greit klarte å være sinna nok for to, skal jeg nå forklare hvorfor hun var sinna (for to, det og).

Som dere så på sitatene i Annas innlegg er det veldig mange som mener vi ikke trenger kvinnedag (ironisk nok er de fleste menn). Jeg fant også en artikkel på Aftenposten, fra denne tiden i fjor, hvor overskriften var "For likestilling, mot feminisme". Jeg syns disse påstandene er selvmotsigende - alle feminister vil ha likestilling. 

I mitt tilfelle betyr dette en ting - retten til å gjøre akkurat det samme, uavhengig av kjønn. Det betyr ikke at jeg skal bli brannmann, eller at Marcus skal bli sykepleier. Det betyr bare at vi har muligheten til det, uten å få masse dritt fra resten av samfunnet. 

Jeg syns vi har kommet veldig langt, og kvinner får gjøre mye mer nå enn de gjør før - men det er ikke et argument for at vi skal stoppe utviklingen. Tradisjonelle kjønnsroller er kanskje praktisk, og om det funker for deg, så plager det ikke meg. Men ikke gi feminisme et dårlig navn av den grunn. 

Det er mange fordommer ute og går. Se for eksempel denne kommentaren (fra artikkelen over):

- Har du lært opp mannen din godt på kjøkkenet, da? spør en av dem, da hun forteller at likestilling er tema for intervjuet.

Jeg håper det er tydelig hvorfor jeg syns denne kommentaren er bullshit. Det handler ikke om å lære opp noen til noe, eller at vi skal ha en mal for hvordan kvinner og menn skal behandle hverandre. Snarere tvert i mot - man gjør det som fungerer for en selv, og lar andre drive med sitt uten å dømme. Poenget mitt er at om det går mot kjønnsrollene og -normene vi har i samfunnet så skal det ikke være et problem. Det er det i dag. 

Så kjære menn og kvinner som mener kvinnedagen er unødvendig - se rundt deg. Syns du virkelig vi kan droppe kampen om likestilling (for noen av kjønnene) slik stillingen er i dag? Det syns ikke jeg. 

 

Feministklem og hurra for kvinnedagen fra Elise

Ps. Siden "min" feminisme går ut på at kvinner og menn har det likt, skal jeg selvfølgelig også feire mannedagen. Den er 19.november og da skal jeg sette fokus på hvordan menn kan få det bedre. Det er jo tross alt ikke dagens menn som har sørget for at kvinner har det kjipt. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits