Siste dagen i februar

Okey, okey, okey. Jeg skulle prøve å blogge fra Bergen, jeg har masse idèer klare, jeg har shitloads med bilder og lalala. Men det er fortsatt februar. Jeg klarer fortsatt ikke å fungere. MEN IKKE NÅ LENGER. Eller, i dag er siste dagen. Og i den anledning viser jeg dere tre siste grusomme ting med februar - et faktum, et kåseri og et bilde.

ET FAKTUM: Jeg har fått ørebetennelse. Siste dagen i februar. Grand finale. Fuck my life.

ET KÅSERI: Som jeg fikk 5er på :) Les og nyt (evt ikke, det er et skikkelig dårlig kåseri i ekte februarånd):

Argumenter mot februar av Anna Lanto

Hei, mitt navn er Anna Lanto og jeg er her for å fremme et lovforslag: Nasjonal dvale i februar. Dette fordi februar har vist seg å være en fullstendig meningsløs måned som ikke bringer noe annet enn lidelse med seg. Du tenker kanskje at dette forslaget virker drastisk, men jeg vil i løpet av dette kåseriet forklare hvordan vi nordmenn (og spesielt Osloere) faktisk følger dette forslaget i stor grad allerede. Eller, jeg skal prøve da. Jeg lover ingenting, for det har seg slik at vi er i februar nå og min skriveevne synker ? som det meste andre i verden ? i kvalitet denne fryktelige måneden. Men jeg må skrive det nå, for så snart vi ser lyset i enden av tunnelen er det glemt, vi våkner fra dvalen og husker ikke hva vi har drømt.

Februar er i Oslo den kaldeste måneden i året. Rett før våren, akkurat idet vinteren og folket innser at denne tåka kanskje kan lette snart, så tar februar sats og slår til med all sin snø, is og bitende vind. Det er ikke engang nysnø, snøengler og snømenn, det er ikke stearinlys og friske roser i kinnene. Det er ren og skjær tortur. Dette fører til at vi gir opp håpet og kaster alle sommerkjolene til fordel for superundertøy og de sokkene du hater å få av bestemor. For det blir aldri sommer. Det blir aldri bedre, det blir bare kaldere og kaldere. Dette er februars propagandabudskap, og det fungerer altfor godt. Det er et kjent vitenskapelig faktum at kulde får ting til å gå saktere, atomer, hoder og nyhetsredaksjoner. Det er ikke rart at avisforsidene de siste ukene har bestått av råd. ?Slik minsker du stress?, ?slik takler du depresjonen?, ?slik redder du kjærlighetsforholdet?, ?slik voldtar du politisk interesserte ungdommer uten å bli tatt?.

For ting skranter jo på denne tida av året. Det er skuffelse på skuffelse. Det ble ikke vår nå heller. Du klarte ikke nyttårsforsettene, kjæresten klarte ikke å innfri forhåpningene på Valentines, og ikke barna heller, på morsdagen. Samene er akkurat like kleine hver 6. Februar. (Jeg kødder ikke, jeg er selv halvsame. Sitat fra feiringen på Rådhuset: ?No ska vi få et innslag fra den samiske barnehage. Må bare finne ungan.?) Det kan jo ikke ha noen annen årsak enn at noen sadistiske jævler valgte å legge alle disse høytidene til februar. Faens kukmåned.

Og det har alltid vært sånn. Blant mennesker født i februar finner vi Kim Jong Il, Sarah Palin, Taylor Lautner, Anders Behring Breivik og Paris Hilton. Både Idi Amin og Adolf Hitler mente at februar var rette tidspunkt å bli diktatorer på, sikkert fordi folket var lammet av februardepresjon. Og jeg har aldri hatt så lyst til å begå folkemord som i midten av februar. Kongen av punk, Sid Vicious, tok livet sitt i februar, Audrey Hepburn døde og Tom Cruise og Nicole Kidman skiltes. I februar. Skjønner dere nå hva jeg mener? Populærkulturen dør med februar. Til og med Whitney Houston gadd ikke vente på våren mer. Også her i Norge ser vi klare brister i samfunnet denne måneden. Av partier som er stiftet i løpet av disse gudsforlatte 28 dagene, kan jeg nevne blant annet Kystpartiet og FpU. Og Quisling? Landsforræderen? Det var ikke hans skyld. Han tok over makten i Norge den 1. februar.

Februar gjør meg deprimert. Det er slitsomt å kjempe seg gjennom kulda, det er slitsomt å ikke se noe annet enn irritasjon og skuffelse i blikkene til andre. Det er fælt å ikke orke å gjøre det som gjør deg glad, å ende opp alene på ettermiddagene, i pysjamas og med fettete hår og tørr hud og snørr i nesa. Og det er februar sin skyld, og derfor mener jeg at vi i stedet for å prøve å undertrykke hvor utslitte vi egentlig er med ?VG hjelper deg?-artikler og designerull, bare gir oss hen til mørket og faenskapen og går i dvale på ordentlig. Og om dette forslaget ikke får medhold i stortinget, synes jeg at vi som folk skal gjøre opprør. Ved å ikke gjøre en dritt. Kanskje fnyse litt av kalenderen idét vi blar om fra januar, og le ondskapsfullt når mars kommer. Februar fortjener ikke våre krefter. For faen.

 ET BILDE:


Disse to chiuauhaene (eller hvordan nå enn man skriver det) var bundet fast i et kaldt og skittent hjørne av nærbutikken. Det var et så trist syn at jeg bare måtte ta bilde av det og redigere det i svart-hvitt. Gråt.

Nå må jeg skrive refleksjonsnotat og pugge samiske gloser og kline litt med Lars (ja, han er her fortsatt), så dette er alt dere får nå men poenger mitt er at vi er i lysere tider!! Og innlegg om Bergen kommer til å komme altså. Og det blir bra. Er optimistisk. Har vondt i øret. Spiser godteri. Snakkessss

Anna

3 kommentarer

Poops

09.03.2012 kl.13:00

Jeg ble født i februar. ʘ‿ʘ

uperfektejenter

09.03.2012 kl.19:47

Poops: Ja, du er det eneste positive ved hele måneden. :)

marit falkensten

14.04.2013 kl.11:42

hei

kan jeg bruke bloggen din i undervisningssammenheng i en 10. klasse? vi har nettopp hatt et skrivearbeid med temaet: Skjønnhetsidealet. fikk inn en haug veldig gode tekster, og fant også ut

at jeg traff hodet på spikeren, eller omvendt, når det gjaldt å inspirere ungdommen til å skrive. høret om deg i radioen i morres (søndag i dag)- og tenkte at denne bloggen din skulle jeg gjerne se på.det var ingen dum ide. dessuten tenkte jeg at du opprinnelig er fra Tana, eller har slekta der- muligvis i Nesseby. jobba der, ser du. kjenner noen Lanto også, tilogmed jobba under en Lanto på Shellstasjonen i Tanabru- you see? Uansett- vi jobber med Skjønnhetsidealet- skrive tekster, reflektere, mene noe, tenke på eget forhold til dette- og je traff godt i min klasse- en 10. klasse. altså, kan jeg vise bloggen din til mine elever? --z- jeg er norsklærer (34 år- har tilogmed skolt i Seida!)- men gidder ikke bruke stor forbokstav etter komma- tar for lang tid-øh! du finner meg på fb.

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits