Vi feirer jenter - IGJEN :D

Hei folkens!

Det virket som at det forrige jente-innlegget var populært, og siden jeg liker å skrive dem skal jeg lage et til. Det er nemlig veldig mye jeg mener er galt med måten jenter ser på kroppen sin på. Nylig så jeg en bloggpost fra en svensk blogger (denne posten). Hun er ikke moteindustriens supertynne jente, men hun har en driiitfin kropp. Alikevel får hun mange stygge kommentarer på at hun er feit. Dette er så dumt. Hva godt gjør det dem å kommentere at hun ikke er noe fin? Hva godt gjør det å si at pga vekta di syns vi ikke du er fin?

Vekt definerer ikke hvem du er, eller hvordan du ser ut. De fleste har en vekt som passer deres kropp (med mindre man har en slags spiseforstyrrelse eller overspiser). Hvorfor ikke bare akseptere seg selv?

Se det sånn - hvorfor bruker timer, dager, uker, måneder, år, på å bekymre deg over at du fikk ei kvise på nesa eller at det skjørtet satt litt stramt over magen din? Tror du det øyeblikket kommer til å være viktig for deg om ti år? Tror du de menneskene som syns disse tingene er viktige, er noen du vil ha i livet ditt?

Omgjeng deg med folk som er positive, og som liker deg som du er. Det er ikke noe vits i å bruke tiden på negative mennesker, ei heller overfladiske mennesker. 

Tilbake til historier og eksempler. Jeg bruker mye tid på en tumblr som heter Stop Hating Your Body. Det er en side jeg anbefaler veldig sterkt, fordi den lar jenter av alle størrelser og lengder fortelle sin historie. De forteller om kroppene sine, om kampene de går gjennom, om at de elsker kroppen sin, at de hater den, eller at de prøver å få et normalt forhold til kropp. Jeg blir så glad av å lese der, fordi jeg ser så tydelig at de tingene jeg tenker om kroppen min, de tenker jeg ikke alene. Den historien jeg vil nevne er den jeg føler summerer opp innlegget jeg har skrevet:


(Om du vil lese hele teksten, er den HER)

For det spiller virkelig ingen rolle - å endre utseendet endrer ikke personen du er. Vær deg selv og drit i kroppen din. Så lenge du spiser nogenlunde sunt og får litt fysisk aktivitet skal du være glad og fokusere på de tingene som er viktige her i livet - venner, familie, jobb, skole, hobbyer, kjærlighet og hele pakka.

For når vi er døde om 100 år er det ingen som tenker "Elise? Å, det var hun med uren hud og små pupper." Om de husker meg i det hele tatt vil de huske meg for de tingene jeg gjorde i livet mitt, ikke hvordan jeg så ut da jeg gjorde det.

 

Én kommentar

Mathilde Wigre

07.02.2012 kl.20:30

Jeg er veldig enig med deg Elise! Du er en selvtillitsbygger, du <3

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits