Elsk deg selv

Hopp tjolahei. I dag vil jeg skrive litt om selvtillit, selvfølelse og kroppsbilde, for disse tre går gjerne hånd i hånd. I tillegg er jo grunnen til at jeg starta denne blogge med Anna at alle skal kunne være seg selv og ikke føle seg utenfor, og kroppen er jo en stor del av tenåringers liv. 

Derfor legger jeg konstant ut bilder av meg selv som jeg ikke er fornøyd med, eller som jeg syns så rare ut, fordi dere som regel ikke tenker over det og fordi alle tar stygge bilder av seg selv. Helt greit å faktisk legge dem ut også. 
 

Mange ungdommer sliter med utseende, syns de er stygge, for tynne, for tykke, har rar hud, store ører, etc. Uansett hvordan de vrir og vender seg i speilet, så ser de bare ikke noe fint. Dette er dumt!

Å elske din egen kropp har mye å si for hvordan du behandler deg selv og andre. Om du ikke elsker og respekterer deg selv, gjør ikke andre det. Har man et dårlig selvbilde er det enkelt å la andre tråkke på seg. Det er ikke greit!
 

Her er noen ting jeg syns er viktige for at man skal få et godt kroppsbilde:

- Innstill deg på å like det du ser.
Det er din kropp, og du kommer til å ha den for resten av livet. Om du hele tiden fokuserer på ting du ikke liker, kommer du ikke til å like kroppen din. 
En fin ting å gjøre om man sliter med kroppen sin, er å se seg selv i speilet, helt naken, og bare si de positive tingene ved deg selv. Om det så er at du har en fin rygg og pene negler er det mye bedre enn ingenting! Neste gang kanskje du ser hvor søt nesa di er, eller hvor fine hoftene dine er. 

- Ikke pirk på ting hos andre for å føle deg bedre.
Å være tynn er like fint som å være tykk, å være lang er like fint som å være kort. Det er ikke greit å pirke på de tynne jentene for at du selv skal synes at formene dine er ok, eller at du er tynn og tenker at jenter med former bare er feite for å gjøre opp for at du selv savner å ha former. 
Igjen, fokuset må ligge på de gode tingene! Kroppen din forandrer seg ikke om du hakker ned på andre. Alle kroppstyper er vakre.

- Om du har en veldig god venn som du stoler på, eller en kjæreste, be dem fortelle deg hva det er de liker ved deg. Jeg garanterer at de sier ting du ikke har tenkt på før, og får deg til å føle deg bedre.

- Syns du bestevenninna di var fin i dag? Fortell henne det!
Om det så er en fin genser eller at hun i parallell-klassen fikk fine bein med de skoene og den kjolen, si det! Når du forteller andre at de er fine, vil de til gjengjeld bli mer oppmerksom på deg og huske på å fortelle deg det når de syns du er fin. Vi i Norge er altfor dårlige på å gi komplimenter! Jeg tenker hele tiden over fine ting jeg ser vennene mine har på seg, fin sminke, fine kroppsdeler etc men jeg sier det ikke ofte nok. Jeg tenker ikke over at alle andre blir like glade for et ektefølt kompliment som det jeg blir selv! Og det er jo den beste måten å booste selvtilliten på, for andre mennesker har ingen tvang på å si fine ting til deg. De sier det som regel bare når de mener det.

- Aksepter at kroppen din er som den er. 
Det er ikke hver dag man føler seg like fin og fjong, og det er helt greit. Alle har dårlige dager. Det er alikevel viktig å være komfortabel med sin egen kropp! Ikke tenk at kroppen din er kjempestygg, bare aksepter at du har en dårlig dag og at i morgen blir det bedre. Jeg liker ikke alltid hvordan kroppen min ser ut, men jeg er i det minste komfortabel i min egen hud og det priser jeg meg for hver dag.

- Det er ikke alltid et sunt kosthold definerer hva slags kropp du har. 
Noen trener mye og får lite effekt. Andre trener ikke i det hele tatt og er kjempetynne. Hvor fin du er avhenger for det første ikke av hvor stor kroppen din er, og for det andre er det viktig å huske på at alle er forskjellige. Dette punktet relaterer til det jeg skrev med å pirke på andre - å tenke at en overvektig jente/gutt har et dårlig kosthold og får lite mosjon er ikke realistisk, for det samme gjelder jo for noen tynne jenter/gutter og dem er det ingen som sier noe om. Å si "Du spiser altfor usunt og trener alt for lite" er ikke noe du bare burde slenge ut av deg, for om noen er overvektige vet de det nok selv. Om du faktisk mente det hadde du sagt det til den tynne i vennegjengen som bare spiser mcdonalds også. På samme måte er det ikke greit å slenge ut av seg "Du ser anorektisk ut, du er altfor tynn" til en tilfeldig person. Det gjør også vondt. Å være tynn er ikke synonimt med anoreksi. 

Ikke tenk så mye!
Dette er det viktigste rådet på lista. Hvis du kler deg i klær du er komfortabel i, og bare fokuserer på å ha det gøy med vennene dine, vil du gradvis bli mer komfortabel med kroppen din. Det viktigste i verden er ikke alltid å se bra ut, det er å ha det gøy og vise dem du bryr deg om at du elsker dem. Kroppen din er tross alt ikke så viktig, hvis du ser bortifra at den sørger for at du puster og tenker.

 

Jeg skulle vise dere en video jeg elsker, men den har blitt slettet fra youtube, så jeg nøyer meg med en video av samme dama, og en link til en tumblr som burde få alle i bedre humør og til bedre selvbilde. Det er en self-love tumblr, hvor man kan fortelle om kamper man har hatt med kroppsbilde, eller hva man liker med seg selv eller hvor bra du burde føle at du er. Fred. 

www.stophatingyourbody.tumblr.com

Elise

5 kommentarer

Seline

05.01.2012 kl.20:29

Åh, hallo Elise!! Jeg beundrer deg, du er så bra!!

uperfektejenter

05.01.2012 kl.20:30

Seline: Takk :D

Lise

05.01.2012 kl.21:06

http://www.007b.com/breast_gallery.php

Pupper er en del av kroppen det er mye fokus på, spesielt under ungdomstiden. Dette skaper mye usikkerhet blandt unge jenter. De fleste bildene som blir vist av media gir et feil bilde av hva normale pupper her. Denne siden viser bilder av hvordan normale pupper ser ut.

:DDDDDDDDDD

uperfektejenter

06.01.2012 kl.17:23

Lise: Flott link! Noen ganger trenger man å se at alle er unike før man tror på at man selv er vakker. :)

Lina

12.01.2012 kl.19:34

Du har helt rett!

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits